ezine.bg»Статии»Красота»Маникюр и Педикюр»Маникюр в домашни условия

Маникюр в домашни условия

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1502
Маникюр в домашни условия

Красивият маникюр може лесно да бъде поддържан в домашни условия. Необходимо е само да отделяте малко време за всекидневни грижи и вашите ръце ще изглеждат винаги перфектно. Ето и някои полезни съвети.

Прекалено дългият маникюр не е много практичен и освен това се нуждае от много повече грижи. Ако постоянно поддържате такъв маникюр това в крайна сметка ще изтощи ноктите ви, а обикновено те се счупват точно в най-неподходящият момент и загрозяват целият външен вид. Заложете на средната дължина на маникюра, като редовно го пилите и поддържате добрата му хигиена.

Относно пиленето на ноктите, специалистите препоръчват по възможност то да се извършва с неметални пилички, като ноктите се пилят само в едната посока. Не бива да оказвате никакъв натиск върху ноктите, а леко и плавно да плъзгате пилата. Това ще предотврати така неприятното „разцепване“ на ноктите.

Редовно почиствайте ноктите от кожичките и ги подхранвайте с подходящи средства. Препоръчват се такива, които съдържат масло от жожоба, масло от пшеничени кълнове или бадемово масло. Използването на предпазни ръкавици при извършване на домакинската работа у дома също е задължително.

Чудесно почистващо средство за ръцете можете да си направите сами като добавите малко захар към крема за ръце и разтъркате сместа по ръцете си за да отстраните мъртвите клетки. Освен това кожата ще се омекоти и ще придобие чудесен вид.

Преди да поставите лака върху ноктите, най-напред ги почистете добре. След това нанесете слой безцветен лак и изчакайте да изсъхне добре. Едва тогава идва ред на цветът, който сте избрали. Поставете два слоя и след като изсъхнат, отново минете отгоре с тънък слой безцветен лак. Така ще запазите маникюра за по-дълго.

Добре е също да се знае, че лакът не бива да престоява повече от седмица върху ноктите ви. След този срок той трябва да се отстрани и в същото време да се даде възможност на ноктите да си починат. За ден-два останете само с безцветен лак.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest