ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Да си направим сами антицелулитен масаж

Да си направим сами антицелулитен масаж

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1501
Да си направим сами антицелулитен масаж
Магнитни стелки за акупресура-16%
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
10.92 лв.
Виж ››

Ако целулитът ви измъчва и подтиска самочувствието ви, тогава трябва да вземете незабавни мерки за неговото отстраняване. Един чудесен начин за това е като сами започнете да си правите антицелулитен масаж у дома. Така ще засилите кръвообращението и ще улесните регенерацията на подкожно-мастния слой, които всъщност са двете успешни стъпки за премахване на омразния целулит.

За целта се снабдете с ръкавици за масаж /лесно ще ги откриете в магазинната мрежа/ и се захващайте за работа. Правете масажа в банята, след като сте си взели душ. Започнете процедурата с контрастен душ. Как се прави това? В продължение на минута-минута и половина обливайте тялото с гореща вода /колкото можете да търпите/, след което повторете процедурата, но вече със студена вода. След като на няколко пъти смените горещ и студен душ, започнете леко да поглаждате най-напред бедрото, а след това последователно корема, ханша и най-накрая завършете с ръцете. Всичко това трябва да бъде повторено по два пъти за всяка една част от тялото.

Обърнете специално внимание на проблемните зони, като положите повече усилия за тях. Движенията ви трябва да наподобяват тези, при които се меси тесто, но в никакъв случай не проявявайте грубост към кожата. Леко и внимателно поглаждайте зоните, върху които искате да въздействате, като движенията ви същевременно трябва да бъдат и достатъчно интензивни.

След това нанесете антицелулитен крем, като най-напред го разтриете между дланите си и после отново, с леки и внимателни движения, го нанесете върху кожата, като едновременно с това разтривате в различни посоки. Основната посока обаче трябва да бъде отдолу нагоре.

Продължете масажа, използвайки кокалчетата на свитата ви в юмрук ръка като масажьор. Отново минете проблемните зони, като за всяка една от тях изпълните по 4-5 пъти описаното движение. След това повторете процедурата с енергични пошляпвания. Завършете с леки поглаждания /както в началото на масажа/.

Ако сте изпълнили правилно антицелулитния масаж, тялото ви би трябвало да бъде леко затоплено и зачервено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest