Ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Езика на тялото при мъжете

Езика на тялото при мъжете

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
94552792
Езика на тялото при мъжете

Независимо къде го срещате, вие искате да разберете какво мисли той за вас, дали ви харесва. Понякога не са необходими думи, езика на тялото е достатъчно красноречив. Вижте кои са онези малки жестове, които на пръв поглед са незначителни, но ако се загледате в тях ще разберете дали той ви харесва.

Когато ви хвърля поглед през рамо – един поглед за рамо не е много лесен за улавяне, но видите ли го веднъж може да бъдете сигурни, че той изпитва интерес, дори още преди да сте се запознали.

Ако го срещате за първи път и забележите, че погледа му е на нивото на вашия и контактът между вас е непрекъснат, то има голям шанс този човек да иска повече от приятелски разговор с вас. Очевиден знак, че ви харесва е, когато говорите е продължителното му взиране под нивото на носа ви, предимно в зоната на устните. Повечето жени тълкуват това като желание за целувка от мъжката страна, което не е далеч от истината.

Устните му се разтварят леко – това е реакцията на мъж, който харесва онова което вижда. В случая това сте вие. Ноздрите му се разширяват и започват да трептят.

Опитва се да привлече вниманието към себе си – някои мъже го правят, с леко поправяне на вратовръзката или ризата. Това е безмълвна молба да го забележите. Други мъже започват да се държат детински, смеят се гръмогласно или започват да разказват глуповати вицове. Така те се опитват да привлекат вашето внимание, изпъквайки над другите.

Веждите му са едва леко повдигнати, когато говори с вас – леко учуденото и въпросително изражение на лицето му е ясен знак, че е заинтригуван от вас. Ако ви гледа с безизразен поглед, определено е отегчен.

Няма по-сигурен знак за взаимен интерес от ситуация, в която двамата непознати копират поведението си. Ако мъжа срещу вас изчаква да отпиете от питието си, а след около 20 секунди и той отпие от своето, можете да бъдете сигурни, че сте събудили интереса му.

Честото примигване по време на разговора ви означава, че той толкова много се е съсредоточил в общуването помежду ви, че времето не му стига и сякаш се опитва да навакса с бързото мигане.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest