ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Как да се предпазим от грип

Как да се предпазим от грип

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
945521k
Как да се предпазим от грип
Бял пластмасов кухненски стелаж с колелца - 56см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бял пластмасов кухненски стелаж с колелца - 56см
30.00 лв.
Виж ››

Грипът е остра вирусна инфекция, която се причинява от грипни вируси. Съществуват три групи грипни вируси – А, В и С, които са устойчиви на ниски температури, което обяснява сериозното им разпространение през зимните месеци. Грипът се разпространява по въздушно-капков път, чрез кихане, кашляне и говорене. Човек не може да си създаде имунитет, заради мутациите на грипните вируси.

Вижте как да се предпазите от неприятните грипни инфекции през зимните месеци.

Според някои лабораторни тестове, сокът от грейпфрут успешно се бори срещу грипните вируси.

Вирусите, които са причинители на грипа попадат в тялото през носа, очите или устата. Най-често хората сами се инфектират чрез поставяне на заразените ръце върху лицето. Много по-трудно могат да се прихванат по въздушен път. Според специалистите до 80% от грипните заболявания могат да се избегнат с редовното миене на ръцете. Мийте ръцете си поне два пъти на ден с чиста вода и сапун.

Предлагаме ви няколко отвари, които ще помогнат за предотвратяването на грипа.

Как да се предпазим от грип

От аптеките си купете шипкова сол. Направете следната смес: една чаена лъжица от тази сол, 2 супени лъжици сок от цвекло и кисело мляко и прибавете сока от половин лимон. Тази напитка е полезна и за всички, които страдат от фарингити и тонзилити.

Ако през вечерта се почувствате отпаднали, най-добре се откажете от вечерята и направете следния противостуден коктейл. Кипнете 1.5 литра вода, а когато поизстине прибавете 0.5 гр. витамин С, една супена лъжица морска сол и сока на един лимон. Изпийте получения коктейл за около час или два, вземете горещ душ или вана и си легнете. На сутринта няма да има и следа от оплакванията.

Хората, които предпочитат противогрипната ваксина трябва да знаят, че всъщност тази ваксина може да предизвика грипа. Част от хората, развиват точно заболяването, срещу което са се ваксинирали.

Хранете се здравословно. Приемайте храни, които са богати на витамин С, много плодове и зеленчуци. Не претопляйте много дома си и го проветрявайте често. Старайте се да отделяте време за физически упражнения. Опитайте се да не се преуморявате и стресирате, защото е доказано, че има връзка между стреса и простудните заболявания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest