ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Как лесно да се накъдря

Как лесно да се накъдря

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
945522k
Ролки за коса
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Ако искате да си накъдрите косата в домашни условия, можете да го постигнете лесно и без кой знае какви усилия.

Най-лесният начин да получите вълни в косите е след като си измиете косата, още докато е влажна да я начупите с пяна или лак за коса. Обърнете косата си надолу и с нежни движения нанасяте пяната.

Друг начин е със ролки за коса. Хубавото при него е, че не се изгаря косата с маши и преси. Сложете ролките в студена вода в подходящ съд и кипнете вода. Извадете ролките и ги навийте на косата. След като махнете ролките, ако ефекта е прекалено буйни къдрици, разрешете косата и след това фиксирайте с лак.

Още един щадящ метод за къдрене на косата е с няколко памучни чорапа. Навлажнете леко косата си с пяна за обем и вържете горната част на косата. Долната част разделете на кичури. Хванете един от тях и го навийте около чорапа, докато не стигнете почти до корените. Завържете и направете така с цялата коса. Наистина видът в с чорапи около главата ще е много забавен, но после определено ще останете доволни от постигнатия ефект. Пренощувайте така и на сутринта махнете чорапите. Напръскайте малко лак и сте готови.

Можете да използвате и методът с хартийки. Той се прави докато е влажна косата и се състои в навиването на косата с хартия. Разделете кичурите и кичур по кичур навивайте около хартийката, като най-отгоре връзвате.

Друг начин за постигане на къдрици е да вържете косата си на кок, високо на главата. Рискът на този метод е, че могат да се получат и някои нежелани форми на косата.

Ако искате да направите малки и нежни къдрици можете да сплетете на плитки влажната коса. Плитките трябва да са стегнати и в края завързани с малки ластичета. Преди да сплетете плитките можете да сложите на косата лак или пяна.

За да постигнете свободно падащи къдрици може да използвате маша, с която да правите навивате косата. Хващайте кичурите отгоре надолу и навивайте навътре. Стойте така около половин минута и продължавайте със следващия кичур. Преди това е хубаво да сте нанесли пяна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest