Ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Коя коса е подходяща за студено къдрене

Коя коса е подходяща за студено къдрене

AdminAdmin
Администратор
1k1429
Къдрене
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Много дами, които природата не е дарила с къдрава коса, се подлагат на процедурата студено къдрене. Съвременният начин на студено къдрене дава възможност за превръщане на правата коса в чуплива, къдрава или спираловидна.

Къдриците са подходящи за всеки тип лице, те омекотяват чертите на лицето, правят го по-женствено. Жените с дълги тесни лица могат да променят овала на лицето си, като пуснат около бузите си едри къдрици.

Съвременните методи дават възможност да се боядисва коса, която е изсветлена, боядисана или дори повредена от предишни неуспешни процедури във фризьорски салон.

Но дори при най-щадящите средства студеното къдрене променя структурата на косъма, той се обезмазнява и изтънява. След студено къдрене косата става суха и расте бавно.

Къдрене

Дамите с мазна коса могат да си позволят процедурата студено къдрене два пъти годишно, жените със суха коса – не повече от веднъж в годината.

Не се препоръчва студено къдрене при прекалено суха коса, при коса, която се накъсва, както и при цъфтящи краища на косата. Преди да се подложите на студено къдрене, трябва да се консултирате със специалист и ако е необходимо, да възстановите структурата на косата си.

Дори косата ви да е в перфектно състояние, е добре да се направят процедури, за да се омекоти въздействието на слънчевите лъчи и праха.

Няколко седмици преди студеното къдрене глезете косата си с маски. Преди това обаче подкъсете малко косата си, за да живне. Правете маски с жълтък и зехтин, а също така с крем за тяло, който втрийте в кожата на главата си и я обвийте с кърпа. След четири часа измийте косата с шампоан.

Шампоаните, комбинирани с балсам, правят косата мека, но при постоянното им използване върху косъма се натрупват капчици силикон, които затварят порите. Това е една от причините за неуспешно студено къдрене. Тънката коса става тежка от натрупванията на силиконови капчици и не може да бъде накъдрена.

Тънката коса е склонна към провисване, затова трябва да се използва средство за силна фиксация по време на къдренето.

След като сте се подложили на студено къдрене, не разресвайте косата си в същия ден. Не измивайте косата си четири дни след къдренето и не я сушете със сешоар.

Не се решете с четка, използвайте гребен с едри зъбци. Опитайте се да не излагате косата си дълго на слънце.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest