ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Как да си направим рибена кост

Как да си направим рибена кост

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1501
Как да си направим рибена кост
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
Препоръчано за теб:
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
20.00 лв.
Виж ››

Прическата рибена кост на пръв поглед изглежда много сложна. Но това съвсем не е така, няколко тренировки пред огледалото и ще можете с лекота да заплитате косата си.

Рибената кост е прическа, която е подходяща за всякакви случаи. Тя изглежда добре на всеки вид коса - и права, и чуплива. Сплитането на косата напомня обикновената плитка, но вместо с три кичура се плете с два.

Тази универсална прическа стои добре както с летни и небрежни дрехи, така и с официално или делово облекло.

Когато започнете с прическата, трябва да решите каква плитка ще правите – стегната или отпусната. За чупливата коса е по-подходяща отпуснатата рибена кост с висящи небрежни кичури. На правите коси стои добре стегнатата плитка.

Косата трябва добре да е сресана, преди да започнете да плетете кичурите. Можете да я навлажните с вода или спрей – това ще попречи на косата да се заплита и наелектризира.

Как да си направим рибена кост

Рибената кост е подходяща и за сватбена прическа, особено на къдрава коса. Можете да сплетете две отпуснати плитки при слепоочията и да ги съедините в една, като се стараете да има ефект на дантела.

С помощта на гребен отделете един кичур в горната средна част на главата ви. След това отделете тънък кичур от лявата страна и го преплетете със средния.

После отделете тънък кичур отдясно и го преплетете със средния. Така редувайте страните, от които отделяте кичури и сплитайте с основната коса, докато позволява дължината на косата или вие прецените.

Щом овладеете тази проста техника, вече ще имате прическа за всякакви поводи. Ако косата е с голяма дължина, може да се изплете отпусната рибена кост, която, като се прехвърли през рамо, изглежда много женствено.

Има и друг вариант - да плетете рибената кост до тила и след още две-три прехвърляния на кичурите да я подгънете навътре. Такъв вариант на рибената кост е подходящ за официален тоалет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest