Ezine.bg»Статии»Любопитно»Психология»Как да се справим с агресията

Как да се справим с агресията

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
945521k
Как да се справим с агресията

Агресията ни заобикаля отвсякъде – телевизия, филми, от улицата и още редица места. Вижте няколко стъпки, които ще ви помогнат да се справите с агресията, за да не получи тя заплашителни размери.

Отстоявайте своята позиция. Хора, които не успяват да го направят се разгневяват. На тях им е трудно да говорят и да изразяват своята позиция. Често остават мълчаливи. По всяка вероятност обаче гневът ще се натрупва и в определен момент ще избухнат.

Носете ластик на китката си. Необходимо е да си измислите отвличаща вниманието тактика. Използвайте въображението си, за да понижите нивото на агресия. Представяйте си спокойни и красиви места. Ластикът също отвлича вниманието. Ако усетите, че сте на ръба да загубите самообладание просто го дръпнете рязко. Ще изпитате болка, която ще спре мислите ви и ще ви даде няколко секунди, в които можете да осмислите дали да избухнете.

Не се карайте и не спорете след 21 часа. Голяма част от споровете между двойките се зараждат късно вечерта, когато и двамата партньори са изморени, а понякога подпийнали. На сутринта най-вероятно поводът за кавгата ще ви се струва смешен, затова не се карайте вечерта.

Как да се справим с агресията

Осигурявайте си повече свободно време. В забързаното ежедневие човек почти няма време за себе си. Това го изнервя и може да предизвика изблици на агресия. Намалете раздразнението като се разхождате повече, спете повече, забавлявайте се.

Спортувайте. Физическите упражнения са ефективни мерки срещу стрес. Намаляването на стреса води и до намаляване на раздразнителността и гнева. Чрез спорта се повишава нивото на ендорфините в мозъка. Както се знае това са хормоните на щастието.

Смейте се повече, защото смехът е отлично лекарство срещу негативните емоции. Изпуснете парата, като погледнете и забавната страна на иначе дразнеща и неприятна ситуация. Гледайте комедии преди лягане, те ще ви отпуснат и ще заспите спокойно.

Не се опитвайте намерите утеха в алкохола. Няколко чашки могат допълнително да влошат нещата. Ако сте разгневени най-лошото възможно нещо, което можете да направите е да се напиете. Можете на направите или кажете неща, за които горчиво ще съжалявате после.

Пийте повече вода и се хранете редовно. Не лишавайте организмът си от необходимите му вещества. Глад или жажда могат да направят човек раздразнителен и гневен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest