ezine.bg»Статии»Любопитно»Мотивация»Десет правила на дълголетника

Десет правила на дълголетника

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1505
Десет правила на дълголетника

Ако някой ви помоли да му кажете, каква е тайната на дългия, най-добрия, най-щастливия и най-успешния живот, какъв съвет ще му дадете? Какви са правилата, които сте научили във вашия 20, 30, 50, 80 годишен живот? Може би, голяма част от вашият списък ще се препокрие със списъкът на останалите. Оказва се, че тайната на дълголетника се състои в следното:

Първото правило е Любов. Защо не? В допълнение към добрите преживявания, както и възходите и паденията, с които идва любовта, изследванията показват, че лицата, изпитващи любовни взаимоотношения имат допълнителни ползи, като например: по-малко посещения при лекар; понижаване на кръвното налягане; липса на безпокойство; по-добро управление на стреса; по-малко настинки; бързо зарастване на рани; дълъг и щастлив живот.

Второто правило: Здравословен начин на живот. Всички знаем, че колкото по-здравословно се храним и живеем, толкова по-малка е вероятността да заболеем от някое сериозно заболяване.

Третото правило: Намалете солта. Не знам дали сте чували за историята на бабата и дядото, които умрели, хванати за ръка на 100 годишна възраст. Тези двама души били употребили само един пакет сол за целият си съвместен живот.

Правило номер четири: Бъдете благодарни и се радвайте на живота. Благодарните хора отчитат високи нива на положителни емоции, удовлетворение от живота, жизненост, оптимизъм и ниски нива на депресия и стрес.

Правило номер пет: Смейте се по-често. Не само, че е приятно, изследванията показват, смехът има голям брой от преки ползи за здравето: укрепване на имунната ви система, може да намали желанието за храна, може да повиши прага за болката и се свърва със оптималната функция на кръвоносните съдове.

Правило номер шест: Яжте зеленчуци. Те са богати на фибри и съдържат много полезни хранителни вещества. Консумацията на пресни зеленчуци е свързана с подобряването на имунната система.

Правило номер седем: Танцувайте. Оказва се, че танца е едно от най-добрите упражнения за сърцето, тялото и мозъка.

Правило номер осем: Пийте вода. Почти всички процеси в човешкият организъм се извършват, благодарение на водата. За това пийте минимум по осем чаши вода на ден.

Правило номер девет: Спрете алкохола и цигарите. Няма човек, който да не знае колко негативи носят те за здравето на човек.

Правило номер десет: Спортувайте редовно. Винаги можете да намерите подходящи упражнения и физически натоварвания, които да отговарят на вашата възраст и индивидуалност - важното е да е вид спорт.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest