ezine.bg»Статии»Мода»Модни Съвети»Как да съчетаваме дрехи и аксесоари

Как да съчетаваме дрехи и аксесоари

аксесоари
Практичен уред за премахване на мъх
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен уред за премахване на мъх
45.00 лв.
Виж ››

Перфектният външен вид се крие точно в това – умението ни да съчетаваме дрехите с различните аксесоари като вид, цвят, стил и т.н. Аксесоарите включват в себе си – шалове, бижута, чанти, очила, колани, брошки, фиби и т.н.

Не е задължителна комбинацията на чантата и обувките. Можете да съчетаете обувки с друг аксесоар (например шал) или с някоя дреха.

Когато избирате очила, не ги купувайте според това коя форма е на мода. Изберете си очила, които да прилягат на лицето ви, да отиват на вашите форми. Иначе рискувате да изглеждате нелепо и дори смешно. Цветовете на стъклата и рамките изберете в зависимост от цвета на вашата коса и кожа и поне част от тоалетите в гардероба ви.

Бижутата са страст на голяма част от дамите, но е много важно как ще ги съчетаете. Тънките и нежни гривни са изключително неподходящи за дамите с пухкави ръце – по този начин те ще привлекат вниманието точно там и гривната ще изглежда сякаш не е на мястото си.

За дамите, които имат по-закръглена фигура и са ниски е добро решение да носят дрехи с вертикални райета. Добре биха им стояли и поли с цепки встрани. Препоръчителни са гердани, които са по-дълги, а не около шията, тъй като това прави врата къс.

На местата от тялото, където искате да подчертаете формите си, носете дрехи с големи щампи.

дрехи и аксесоари

Когато си избирате обеци, трябва да ги съобразите с формата на лицето си, също както при очилата. Едри и масивни обеци се носят при определени поводи. На повечето места е добре обеците да бъдат малки и прибрани. Халките са подходящи за младите дами, а по-прибраните дискретни обеци – за дамите на по-зряла възраст.

Важно е да умеете да съчетавате дрехите си с аксесоарите. Ако имате делова среща, изберете един цвят в няколко нюанса – не се накичвайте с всички възможни цветове. Вие трябва да излъчвате стил и компетентност. А и сами знаете колко важно е първото впечатление. Добавете бижу, което да подчертава тоалета, а не такова, което да се забелязва твърде много.

Огромните бижута обикновено се съчетават най-добре със семпли дрехи, които да не бъдат шарени или с много щампи. Изберете нещо, върху което да падне акцентът. Не трябва самите вие с цялото си облекло да бъдете акцент.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest