ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Вредни забавления

Вредни забавления

Вредни забавления

Колкото и да се забавляваме, трябва да мислим и за здравето си. Никога не бива да поставяме суетата и удоволствието пред здравето.

Има няколко забавления, които могат да имат много неприятни последствия за нас. Те могат да повлияят дори на начина, по който изглеждаме.

1. Много модерен стана солариумът през последните години. Да имаш матова кожа дори през студените зимни дни се превърна в истински хит. Лятото пък е добре да се посещава, за да не сте твърде бели, когато дойде време за плажуване.

Колкото и красиви да си мислим, че ставаме след солариум, трябва да сме наясно, че той е много опасен за кожата ни. Момичетата, които използват солариум, имат 75% по-голяма вероятност да се разболеят от рак на кожата. Той може да предизвика и различни дразнения по кожата.

2. Цигарите – едва ли е необходимо да се обяснява дълго, когато се говори за тях. А и не е много ясно какво забавно има в тях. Всеки вече е запознат с проблемите, които може да му донесе вредният навик.

И всъщност едно уточнение – никакво значение няма дали пушите 5 или 15 цигари. Те си влияят по същия начин на организма, на белите ви дробове и не на последно място на кожата и зъбите.

3. Смесването на алкохол с болкоуспокояващи таблетки – след дълга нощ в някой клуб или дискотека и с прекалено голямото количество алкохол е съвсем нормално да се събудите с главоболие. А ако сте препили порядъчно още по време на партито, нищо чудно и тогава вашата глава да ви напомни, че всичко си има мярка.

4. Слушалки – според различни изследвания слушането на един час музика със слушалки може да увреди слуха ни. Ако сте пуснали музиката прекалено високо и го правите системно, това сериозно може да увреди слуха ви.

5. Морската вода – през летния сезон няма нищо по-хубаво от това да се препичаме на плажа и да се гмуркаме в морето от време на време. Но морската вода крие своите рискове.

Когато тялото ни е загрято и се гмурнем в морето, за да се разхладим, а то не е достатъчно затоплено, можем да предизвикаме възпаление на средното ухо. Това се получава заради разликата в температурата – високата температура на тялото и по-ниската температура на водата.

6. Същия проблем можем да си създадем през летните дни със студената бира и студените коктейли. Избягвайте да пиете ледено студени напитки, когато тялото ви е нагрято – рискувате да се разболеете още на следващия ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest