Ezine.bg»Статии»Любопитно»Грешки, които убиват тръпката на първа среща

Грешки, които убиват тръпката на първа среща

Грешки, които убиват тръпката на първа среща

Всеки от двамата иска да се представи в най-добрата си светлина – да покаже добрите си черти и да прикрие недостатъците си. Ако наистина харесаме другия, целта естествено е и ние да го спечелим, да направим себе си по-привлекателни, по-забавни, изобщо да изглеждаме по възможно най-добрия начин.

Както се казва – няма втори шанс за първо впечатление. Когато сме силно притеснени и адреналинът ни е качен високо, е възможно да пропуснем някои важни неща или да допуснем някаква грешка. Какво не бива да случва на първата ви среща с някого:

1. Изслушвайте – не бързайте да говорите и да разказвате всичко за себе си още на първата среща. Добре е все пак да има диалог. Когато адреналинът ни е „на макс”, е възможно да кажете нещо, което не е много съществено за този ранен етап на взаимоотношенията ви. Именно поради тази причина, не бързайте да говорите. Бъдете умерени, разказвайте, но и изслушвайте.

2. Не говорете мръсотии – не псувайте, не обиждайте и не „накичвайте” с епитети. Бъдете по-умерени в изказванията си. И това е валидно не само за първа среща, а по принцип. Няма значение дали сте мъж или жена – псувните са грозни, от чиято и уста да излизат.

3. Предполага се, че дамите ще се гримират – внимавайте, това може да ви изиграе лоша шега. Ако гримът се размаже или разтече и усетите това, извинете се и отидете да го оправяте в тоалетната. Не вадете джобното си огледалце, за да почистите размазания молив по очите ви.

Същото се отнася и за парфюма, както при господата, така и при дамите – на излизане от дома не изливайте целия парфюм върху себе си – идеята е да привлечете другия, а не да го накарате да седне на друга маса.

Опитайте се да бъдете естествени и да не се притеснявате, защото това често се случва, особено, ако много харесваме човека, с когото сме излезли. Отпуснете се и се забавлявайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest