Ezine.bg»Статии»Мода»Бижута и Аксесоари»Колие според деколтето

Колие според деколтето

Колие според деколтето

Бижуто е важен аксесоар за всяка дама. От пръстени и обеци, до брошки и гривни – всичко има значение и всичко се избира много внимателно от нежните създания.

Изборът на колие, както избора на всяко друго бижу, има няколко правила – какво ще изберете като бижу до голяма степен зависи от деколтето, с което сте решили да бъдете.

Ако сте избрали V-образното деколте, трябва да знаете, че колието е просто задължително – нежна висулка или огърлица, за този вид деколтета накитите около врата са задължителни.

Класическото деколте с квадратна форма си пасва най-много със семпло бижу. То не бива да е прекалено огромно и масивно. Идеята му е да подчертае красивите женски форми, както и модела на самата дреха, а не да засенчи онова, което е облякла дамата.

Ако сте се спрели на някакъв тоалет без ръкави, можете спокойно да експериментирате – тъй като акцентът пада върху голите рамене и врат, тук може да си позовлите колие от всякакъв калибър и вид. Пробвайте различни комбинации – от нежно и смепло бижу, до екстравагантен и масивен накит.

Асиметрична блуза или рокля, която е само с един ръкав не позволява колие – разчупената визия на самата дреха е достатъчна, това което можете да си сложите като бижу е гривна или обеци, но колието няма да стои добре.

Деколтето тип „сърце” – ако е на рокля, в която има и блестящ елемент - по-добре сложете само едри обеци. Ако все пак много държите на колие, сложете нещо малко и семпло.

Важна е комбинацията между бижутата – екстравагантно и едро може да бъде само едното от тях. Ако сложите големи обеци с масивно колие, ще изглежда нелепо и претруфено.

Предложенията могат да бъдат безкрайни, но най-важното в случая е да се пробва – опитайте различни комбинации и изберете тази, която най-много ви харесва. Бижуто е само едно малко допълнение към външния вид на всяка дама.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest