Ezine.bg»Статии»Здраве»Трудностите при забременяване

Трудностите при забременяване

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
94552776
Трудностите при забременяване

Бременността е едно от най-красивите неща, които може да се случи на една жена. Ако жената не успее да зачене в продължение на една година, трябва да се потърсят причините за проблема.

Първо трябва да се направи стандартен гинекологичен преглед и ако се открие някакво възпаление или течение да се назначат изследвания. Трябва да се установи дали няма някаква гъбична инфекция или друг по-сериозен проблем.

Едно от най-тежките заболявания, предавани по полов път е хламидията. Тя може да е причина за стерилитет и при жената и при мъжът.

Трябва да се направят изследвания на хормоните и да се прегледат вътрешните органи с ултразвук.

Причините за безплодие могат да бъдат много на брой, но съществуват и някои рискови фактори, които могат да доведат до това състояние.

Възрастта на жената може да изиграе роля при безплодието. С напредването на годините намалява способността на яйчниците да произвеждат здрави яйцеклетки. Вероятността за забременяване и лека бременност намаляват плавно след 30 годишна възраст. След като жената навърши 37 възможността е силно ограничена, а след 42 става почти невъзможно да успее да забременее по естествен път.

Начинът на живот също може да окаже сериозно влияние върху репродуктивните способности. Пушачките са изложени на много по-голям риск от трудности при забременяването. При мъжете пушачи анализът на семенната течност е много по-лош, отколкото при онези, които не пушат.

Употребата на алкохол и кофеин също оказват лошо влияние, затова най-добре сведете консумацията им до минимум.

Замърсяванията в околната среда са негативни фактори, които могат да окажат негативно влияние върху фертилността. Излагането на влиянието на химически вещества, радиация и пестициди, както и силно електромагнитно облъчване влияят отрицателно върху възможностите за оплождане.

Силен стрес и емоционално напрежение могат да бъдат решаващи за появата на стерилитет. Затова, ако сте се изследвали и сте напълно здрави, но зачеването още не е факт, просто се отпуснете. Забавете темпото, освободете се от стреса и успокойте своите нерви.

Индексът на телесната маса също може да създаде трудности при забремяването. Ако са налице повече излишни килограми, то най-добре е те да се свалят, а прекалената слабост трябва да бъде коригирана. И двете състояния могат да доведат до хормонален дисбаланс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest