ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Лечение на пърхот при деца

Лечение на пърхот при деца

DesislavaDesislava
Новак
177100
Лечение на пърхот при деца
Компактен комплект за спешна помощ - 18см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Компактен комплект за спешна помощ - 18см
23.00 лв.
Виж ››

Пърхотът е толкова често срещан при децата, колкото и при възрастните. Въпреки, че има и един куп причини, поради които при тях той се появява по-лесно. Много често когато в ранна детска възраст децата започнат сами да се грижат за личната си хигиена, те не съумяват добре да измиват косите си и това много често води до появата на пърхот. Ако имате този проблем и с вашето дете, то използването на шампоана против пърхот трябва да бъде достатъчен за решаването му.

Първото което можете да направите е да отидете до магазина и да закупите подходящ шампоан за вашето дете. Много често както при децата, така и при възрастните се налага да експериментирате с това, докато намерите най-подходящия за вашето дете. Шампоаните, съдържащи кетоконазол, се считат за едни от най-ефективните при лечението на пърхот.

Следвайте указанията за употреба върху етикета на шампоана. Нанесете малко количество от шампоана в дланта на ръката си и масажирайте скалпа и косата на детето си. Оставете го да престои за няколко минути, след което изплакнете обилно. Правете това два пъти седмично, за лечение на пърхота на вашето дете, ако то използва някакви стилизанти за коса, което често се случва в пубертета може да се наложи и по-честата му употреба.

Лечение на пърхот при деца

Учете детето си да използва шампоан против пърхот само. Уверете се, че то го използва редовно. Децата трябва да бъдат образовани за това как да използват тези продукти и тяхната важност. Уверете се, че детето ви действително използва шампоан, вместо просто да мокри косата си.

Опитайте да намалите продуктите за коса, които вашите деца използват. Дерматита или "контактния пърхот, "често са в резултат на използването на стилизиращи продукти. Спрейове за коса, кремове и гелове съдържат разяждащи химикали и масла, които могат да имат отрицателно въздействие върху здравето на скалпа на вашето дете, и твърде честото използване на тези видове продукти, е сред най-честите причини за появата на пърхот.

Проверете детето си за трихофития на скалпа. Трихофития е вид гъбична инфекция, много често срещано при деца. Пърхотът, причинени от трихофития ще доведе до силно раздразнен скалп, които може да се разрани или дори да кърви. Може да се появи загуба на коса. Проверете внимателно скалпа на детето си. Внимавайте за дразнене, което започва в космения фоликул и работи пасивно. Може да се наложи употребата на един специален противогъбичен мехлем предписан от Вашия лекар, за лечение на това състояние.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest