ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Съвети при горчив вкус в устата

Съвети при горчив вкус в устата

Съвети при горчив вкус в устата
Електрическа пила за пети с ролки
Препоръчано за теб:
Електрическа пила за пети с ролки
20.00 лв.
Виж ››

Горчивината в устата говори за проблеми със здравето. Лекарите могат да разберат много заболявания само по усещането, което имате в устата си.

Понякога пренебрегваме подобни факти, като си мислим, че е съвсем нормално или пък, че не е кой знае какво, за да се занимаваме с това. Често малките на пръв поглед симптоми могат да алармират за по-сериозно заболяване.

Именно поради тази причина не трябва да подценяваме усещанията си – на всяко усещане, което предизвиква дискомфорт, трябва да се обръща внимание, би могло да се окаже нещо доста сериозно, а ние да не му обърнем внимание от немарливост към собственото си здраве.

Проблемът с горчивия вкус – една от причините за неприятното усещане в устата ни са проблеми със зъбите (стоматит, възпаление на езика).

Не рядко горчивият вкус може да бъде причинен от стрес или заради някои психични заболявания. Това на което най-често се отдава неприятният вкус в устата, е проблеми с жлъчния мехур или проблеми с черния дроб.

Горчивината в устата може да се дължи също на проблеми с храносмилателната система.

Някои храни също могат да ви „вгорчат” ежедневието. Горчилката е страничен ефект и на някои лекарства. Можете да вземете мерки – всичко ще си дойде на мястото след това.

Изчакайте известно време, за да проследите дали горчивината ще отмине или ще продължи. Ако е причинена от временно неразположение, каквото е стресът – няма от какво да се тревожите, след ден-два ще отмине.

Ако обаче не минава и неприятното чувство остава, непременно посетете лекаря си и му обяснете за притесненията си. Киселините също могат да ви причинят неприятния вкус. Лек против горчивината от киселини е лененото масло.

Обикновено най-добрият специалист, към когото можете да се обърнете, е гастроентерологът. Проблемите с горчивината в устата не са за пренебрегване. Не занемарявайте здравословното си състояние.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest