ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Как да направим гримът по-дълготраен

Как да направим гримът по-дълготраен

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
945522k
Как да направим гримът по-дълготраен

Гримът е много важна част от визията на съвременната жена. Не е задължително той да бъде прекалено тежък или крещящ, достатъчно е да подчертава естествените дадености на жената.

Не е лесно да запазим грима си идеален и то през целия ден. Ключът към постигането на дълготраен грим е свързан предимно с правилното му нанасяне.

Първата и най-важна стъпка е подготовката на кожата на лицето. От изключително значение е чистотата на кожата. Почистете лицето си, за да отстраните мазното покритие от кожата. Точно заради това мазно покритие, гримът може да се размаже и избледнее, затова се погрижете старателно да го отстраните.

След като кожата вече е почистена, следва кремът. Нанасянето на крем ще омекоти кожата и ще даде една хубава основа за гримирането. Ако искате да постигнете допълнителна издръжливост можете да си купите капсули за грим. Те създават дълготрайната основа, от която се нуждаете. Капсулите за грим се нанасят преди фон дьо тена и след крема.

Изберете подходящ фон дьо тен, без значение е дали той е с течна основа или кремообразна. Перфектният фон дьо тен не бива да съдържа масла. Точно като капсулите, така и фон дьо тена придава приятен облик на кожата на лицето.

Нанасяйте сенките за очи на слоеве, така ще помогнете за тяхната издръжливост. Първо подгответе клепачите си с коректор или сенки за основа. Така ще избегнете нежеланото претрупване на сенки. Нанасяйте сенките на тънки слоеве и ги разнасяйте с четка.

Ако ползвате очна линия принципът е следният: нанесете веднъж на неподготвен клепач, след това нанесете малко пудра и завършете с второ нанасяне на очна линия.

Спиралата също е по-издръжлива, ако е нанесена в два слоя.

Червилото ще бъде по-устойчиво, ако е нанесен молив за устни. Трябва да изберете цвят, който съответства и допълва устните и червилото ви. Моливът е напълно подходящ и за течните червила.

Избирайте козметични продукти, които съдържат повече пигменти. Те са по-дълготрайни, отколкото останалите.

Когато вече сте приключили с гримирането нанесете прозрачна пудра. Нанасяйте я с голяма четка, като се фокусирате върху онези зони, които се омазняват по-бързо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest