Ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Как да се справим с гъбички по ноктите

Как да се справим с гъбички по ноктите

Как да се справим с гъбички по ноктите

Ако не им обърнете внимание в началото, докато са в ранен стадии, постепенно гъбичките могат да обхванат всички нокти.

Това е инфекциозно заболяване, от което никой не е застрахован. Симптоми на гъбичките са промяна на формата, целостта и структурата на нокътя. При някои хора тези симптоми са почти незабележими дори за специалист, ако не се направи изследване.

Резултатите от изследването няма как да бъдат сбъркани и гъбичките не могат да бъдат сбъркани с различно заболяване. С течение на времето нокътят става все по-дебел и деформиран.

От нормалния цвят, който имат те започват да стават жълти, кафеникави, сиви, а понякога стават дори черни. Колкото повече изчаквате заболяването да се развие, толкова по-трудно става да се излекувате от упоритите гъбички. В последния етап на гъбичките може нокътят ви да бъде унищожен.

Не бъдете непредпазливи и немарливи към тялото си. Ето и какви мерки можете да вземете, за да премахнете гъбичките от ноктите:

Гъбички по ноктите

- традиционната медицина препоръчва да лекуваме гъбичките по ноктите с йоден разтвор, като е добре да ги намазваме поне по два пъти на ден. След като започнете това лечение, ще се появи парене, което е абсолютно доказателство, че йодът действа. Мазането на ноктите с този разтвор продължава 10-12 дена.

- Равни части мед и чесън се объркват заедно, като чесънът се намачква предварително. Трябва да намажете ноктите и да притиснете местата с бинт. Неудобното в този метод е, че трябва няколко дена да не махате сместа.

За да не ви се получават подобни проблеми, е добре да заложите на по-добра хигиена – режете ноктите си редовно, сменяйте обувките си често и избирайте такива, които да държат краката ви „по-свободно”, задължително измивайте краката си грижливо и ги подсушавайте добре.

Гъбичките естествено могат да се появят и на ноктите на ръцете – използвайте препарати за почистване и миене само с ръкавици и също поддържайте една добра хигиена на ръцете си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
57
49
37
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Спаска
Спаска
20.10.2015 10:51
Аз имах на палеца на крака и го излекувах, като го мазах с масло от чаено дърво. Има го в аптеките и се мажеш, докато не израсте напълно здрав нокът.
5
0
70934
70934
03.11.2014 11:35
Пробвайте с прополис... Купувате прополис от пчелар, настъргвате го на ситнов малко шипе и заливате със спирт. Трябва редовно да разклащате за да се получи силен разтвор. Мажете 1-2 пъти на ден и съхранявате разтвора в хладилник. Сместа не се разтваря докрай...
9
2
lizi
lizi
11.04.2014 22:58
имам гъбички на палеца на крака,киснах го в сапунена вода,после мажа с йод,но нокътя се деформира и започна да боли,явно трябва оперативна намеса.Дайте съвет.
9
2
Костова
Костова
25.06.2014 15:01
памук, напоен с оцет върху болното място за около седмица - всяка вечер
3
3
краси
краси
13.05.2014 01:48
от две години се опитвам да се избавя от гъбички по ноктите на ръцете и нищо не дава траен резултат.в момента пробвам с обикновена белина и ми се струва че действа много добре.два или три пъти на ден намазвам заболелите нокти с тампонче напоено в белина.
13
5