ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Да го накараме да спре да хърка

Да го накараме да спре да хърка

Да го накараме да спре да хърка

Прохладна пролетна вечер, отворени прозорци, от които влиза свежест, вие спите сладко и изведнъж някакъв ужасен шум ви събужда, този шум идва отвън. Това е милият ви съсед от ляво, който явно също като вас сладко е заспал, но след това е решил да развали вашата почивка с хъркането си.

А представете си сега как се чувства жената, която спи до него, след като вие го чувате толкова ясно. Проблемът с хъркането е сериозен и няма да е преувеличено, ако кажем, че и семейства се разделят заради тези страховити разрязващи звуци.

В началото започват да спят в различни стаи и в последствие се отчуждават. За да не се стига чак до там, трябва да се вземат мерки или по скоро да помолите вашата половинка да не пренебрегва проблема и ако е необходимо, да посети лекар .

Да го накараме да спре да хърка

Хъркането не е само проблем, който може да ви отдели в две различни стаи с половинката. То е признак за някакъв процес вътре в тялото ви.

Как да се спасим от хъркането?

Можете да си купите медикаменти и различни препарати от аптеката. Често срещана е и оперативната намеса, а операцията обещава 80% успеваемост. Но не всеки би се съгласил веднага на операция. Има различни методи, които могат да се опитат, преди да се стигне до това.

Съществуват и различни стоматологични приспособления, които също могат да облекчат и да намалят дразнещия звук.

Най-чести причини за хъркането са наднормено тегло, пушене, алкохол.

Народни методи за лечението – като за начало започнете да спортувате, наднорменото тегло пречи не само на здравия сън на жена ви, а и на вашето собствено здраве. Намалете алкохола и спрете цигарите.

Направете си свой собствен режим – опитайте се да си лягате и да се събуждате всеки ден по едно и също време. Опитайте се да не се храните непосредствено преди лягане, изчакайте поне 2 -3 часа преди да си легнете.

Сложете си още няколко възглавници – трябва да повдигнете главата си на около 10 см височина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest