ezine.bg»Статии»Семейство»Бременност и Раждане»Съвети за забременяване

Съвети за забременяване

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1528
Забременяла
Комплект от 2 броя двустенни термо чаши по 350 мл
Препоръчано за теб:
Комплект от 2 броя двустенни термо чаши по 350 мл
28.00 лв.
Виж ››

За да увеличите шансовете си да забременеете, трябва да спазвате някои правила. Не всичко в процеса на подготовката за забременяване се поддава на контрол, но някои неща наистина помагат.

Преди да започнете с опитите за забременяване, е добре да си направите пълни изследвания. Добре е да пиете фолиева киселина, преди да забременеете, за да сте сигурни, че бебето ще е здраво. Добре е да пиете витамини поне месец преди зачеването.

Най-подходящо време за зачеване е овулацията. Затова трябва да сте наясно с цикъла си. Можете да разберете, че овулацията е настъпила, по съвсем лека болка вдясно или вляво, а също така и по воднистия слузест секрет.

При 28-дневен цикъл овулацията е най-вероятна на 14-ия ден. Ако сте ползвали противозачатъчни, ще трябва да изчакате поне месец, след като спрете да ги взимате, за да се възстанови цикълът ви.

Има много митове за позите за забременяване, но единственото, което е вярно, е че ако жената седи или стои по време на акта, сперматозоидите няма да попаднат в шийката на матката. След акта е добре да легнете за десетина минути, но без да вдигате краката си нависоко.

Препоръчваната честота на правенето на любов е веднъж на два дни по време на овулация. Сперматозоидите запазват активността си до 72 часа след любовния процес.

Мъжът не трябва да прекалява със соеви продукти, те намаляват концентрацията на сперматозоиди. Върху качеството им може да повлияят отрицателно носенето на прекалено тясно бельо и горещата вана.

Зачеване

Намалете нивото на стрес. Опитите за забременяване могат да предизвикат стрес, а той нарушава овулацията при жените и намалява либидото на мъжете.

Хранете се здравословно, разхождайте се често на въздух и правете физически упражнения. Но ако се претоварвате, това може да се отрази негативно върху цикъла ви. Не тренирайте повече от 45 минути дневно.

Прекалено слабите, както и прекалено пълните жени могат да срещнат проблеми със зачеването, затова помислете за теглото си.

Откажете цигарите, за да увеличите вероятността да забременеете. Освен всички други негативни ефекти, цигарите се отразяват зле на нивата на естроген и на овулацията.

Бременността трябва да настъпи най-късно след година опити. Ако това не се случи, трябва вие и партньорът ви да се изследвате. Жените над 35 години трябва да се подложат на изследване, ако не могат да забременеят в рамките на половин година.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest