ezine.bg»Статии»За Дома»Гледане на цветя на балкона

Гледане на цветя на балкона

Цветя на Балкона
Метален сушилник за съдове на два етажа
Практичен аксесоар за вашия дом:
Метален сушилник за съдове на два етажа
59.00 лв.
Виж ››

Преди да започнете да отглеждате цветя на балкона си, трябва да се уточнят следните неща – открит или закрит е, какво изложение има, има ли достатъчно светлина и топлина.

Всяко цвете има своите предпочитания за влажност, светлина, вятър, топлина, а някой цветя са си абсолютно капризни. Заради това е добре да уточните тези неща.

Ако имате осветен балкон, можете да си позволите да сложите увивно растение, но ако балконът ви е на по-сенчесто място – тези видове растения не са за предпочитане. Най-добрият балкон за отглеждане на цветя е този, който е добре осветен от слънцето половината ден.

Ако искате да направите балкона си като цветна градина, трябва да се съобразите освен с атмосферните условия и с вида на цветята, които ви харесват и на които сте се спрели. Има цветя, които не могат да виреят в малки пространства.

Това са цветя като гергината и гладиолата. Не избирайте такива цветя, тъй като те имат нужда от пространство, а саксията, колкото и да е голяма, не може да им го осигури.

Цветя

Добър избор за цветя на балкона са растенията, които са двугодишни или многогодишни. Ако искате цветна приказка на терасата си, заложете на маргаритки или теменужки, а защо не и двете. От едногодишните растения чудесен избор са невенът, петуния.

Как да засадим цветята? Ако идеята ви е цветята да са по самите стени, а не на пода на балкона, трябва да сте сигурни, че те са закрепени добре и че няма никакъв вариант да паднат.

Когато избирате цветя, спрете се на 3 вида, не слагайте твърде много. Рискувате красотата на цветната ви импровизирана градина да мине границата на естетичното и да стане твърде кичозна.

Цветята, ако са в едно сандъче, трябва да имат разстояние едно от друго. Няма смисъл да се съобразявате с цветовете на самия балкон – посъдете и отгледайте цветята, които на вас ви харесват, без значение дали са от една и съща или различна цветова гама.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
42
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
lusi vasileva
lusi vasileva
27.06.2013 11:29
на нашия балкон сразмери 9м/1м.има редици със сандъчета и саксии-над 8бр.сакъзче,20бр.мушкато,декоративен слънчоглед,летен гербер,петунии,лимон,китайска роза,лилиум+кофи с домати,люти чушки,краставици,тиква,две тенекии с картофи.Представете си какво поливане пада през лятото и колко трудно се съхранява това през зимата.Но заниманията ми доставят удоволствие.
3
0