ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Стягане на абдоминалните мускули

Стягане на абдоминалните мускули

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1505
Стягане на абдоминалните мускули
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
Качество без компромис:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
29.00 лв.
Виж ››

Идеалният стегнат корем е мечта на всеки човек – независимо от пола. Всеки може да има стегнати абдоминални – т.е. коремни мускули, но се налага да се поизпоти.

За целта трябва да се разработи система от тренировки – не може да се правят коремни преси и да се работи върху коремните мускули, трябва да се обърне внимание на цялото тяло. В противен случай ефектът няма да е особено голям. Правете тренировки не повече от три пъти седмично, за да дадете възможност на мускулите да се развият по време на почивките.

Никога не започвайте тренировка без загрявка. Направете няколко наклона, потичайте на място, завъртете главата си наляво и надясно. Загрявката е около десет минути. След това идва моментът за коремни преси.

Трябва да опрете краката си в стената, да легнете с ръце зад главата и да започнете да правите коремни преси. За целта леко сгънете краката в коленете и раздалечете краката един от друг.

Стягане на абдоминалните мускули

Правете коремните преси, като завъртате поред тялото си над кръста ту наляво, ту надясно.

За следващото упражнение легнете на пода с ръце зад главата и вдигнете бавно двата си допрени крака под ъгъл от тридесет градуса. Задръжте десет секунди и свалете краката, след това повторете отново двадесет пъти.

Много полезно упражнение за коремните мускули се изпълнява, като легнете на пода, качите краката си от коленете нагоре на диван или легло и ги разкрачите на широчината на раменете. Кръстът ви трябва да е върху пода, а не да виси.

С ръце зад главата започнете да повдигате тялото си към коленете. Направете няколко преси, докато не се изморите, починете една-две минути и повторете.

Но дори да сте постоянни в упражненията, това няма да ви помогне да се освободите изцяло от мазнините по корема ви и да го превърнете в стегнат и перфектен за плажа.

За да успеете, ще трябва да ограничите някои храни – това са тестените и захарните изделия. Вместо това хапвайте мед и плодове или домашно направени сладки с минимално количество захар.

Консумирайте месото сварено или печено, наблегнете на риба и морски дарове, както и на нискомаслени млечни продукти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
43
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
mcvhk
mcvhk
22.06.2013 16:50
... и праввете кардио тренировки, от тях се свалят мазнини :P
1
0