ezine.bg»Статии»Здраве»Как да се предпазим»Как да се предпазим от херпес

Как да се предпазим от херпес

Херпес
Загряващи пластири при болки и травми
Препоръчано за теб:
Загряващи пластири при болки и травми
20.00 лв.
Виж ››

През периода на развитие (инкубационния период) е почти невъзможно да се установи, че сме болни. По този начин продължаваме да разнасяме и заразата на други хора.

Херпесът е много неприятен, освен болката и дискомфорта, оставя белези по кожата, които понякога не могат да се заличат. Има два типа херпес – лабиален – появява се по лицето и генитален – засяга лигавици на половите органи.

Няма никакъв метод, който да гарантира пълното ни предпазване, дори ваксината. По същия начин, ако сме в близък контакт със заразен, не е гаранция, че ще се появи и на нас. Онези, които имат най-голяма опасност от заразяване, са хората със слаба имунна система.

Как да се предпазим от херпес

Това е основната причина за появяването на херпеса. За да се опитаме да ограничим възможността от зараза, трябва да спазваме добре лична хигиена – да мием ръцете и лицето си често, да не пипаме лицето си с мръсни ръце, добра полова хигиена – задължително използване на презерватив, избягване на контакт, ако един от партньорите има вече инфекция. Има ваксина, която се прилага против херпес, но резултатите не са категорични.

Най-податливите части на тялото от зараза от херпес са лицето, устните.

Най-важното за предпазването от херпес е да не се доближавате до човек, който го има. Дръжте се на разстояние, не го прегръщайте и целувайте. Херпесът не е безобиден.

За да предпазите лицето си, трябва да го пазите чисто, да не го докосвате с мръсни ръце и да го измивате често с вода.

Лицето е много уязвимо за такива инфекции – заради това, че е винаги на показ и не може да се скрие, лицето е едно от огнищата на най-много бактерии. Хората, които са имали проблем с акнето, знаят, че всяко докосване може да ви доведе до проблеми.

Ограничете използването на всякакви мазила и кремове, чийто произход не е записан на опаковката. Подобни козметични продукти е по-вероятно да ви създадат много сериозен проблем, отколкото да помогнат за това, за което сте ги купили.

Имунната ни система трябва да е здрава, а за да я поддържаме такава, трябва да се храним с храни, които съдържат витамини и не на последно място - да избягваме стреса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.4
52
42
34
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
tom
tom
14.03.2014 23:28
най-ефикасно е когато усетите сърбежа и подуването да почнете да търкате с нещо златно-пръстен и т.н т.н. два три дена докато пукнете мехурчето и така самата раничка ще изчезне за ден два
2
0
Yaourt
Yaourt
09.03.2014 11:25
Бактериите нямат общо с херпеса.. поправете си информацията...
0
0
Деска
Деска
09.03.2014 18:21
Никъде в статията не се твърди, че херпесът има нещо общо с бактериите. Авторът изрично е написал, че е вирусно заболяване. Написал е, че лицето е покрито с бактерии, което също е истина. Четете внимателно и тогава критикувайте!
0
0
Ves
Ves
06.07.2013 23:42
След като от доста време бях имал проблеми с Генитален херпес / на мен опитваха и ваксина и нагревки и венозно витамин С - 10 поредни дни ... / Сам открих лечение. Преди да се появи херпеса се усеща сърбене и зачервяаване на зоната ( гениталната ) прави се разтвор от Калиев перманганат ( бледо розов ) и се потапя мястото за 15 мин. Като процедурата се повтаря няколко дена по 1- 2 пъти на ден.При мен единствено този вид лечение се оказа ефикасен ( все едно , че го пресича и не се появява ) ... важното е да се усети преди да се появи
0
0
Tin
Tin
27.01.2014 12:44
Вес какво означава потапя ?
0
0