Ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Да изваем тялото със спининг

Да изваем тялото със спининг

Да изваем тялото със спининг

Фитнесът вече не е единственият вариант за извайване на тялото или за неговото разтягане. Появиха се тренировки по аеробика, йога, пилатес, зумба-фитнес, спининг.и др.

Какво представлява спинингът?

Спинингът представлява аеробно занимание, което се практикува на уред, който се нарича спининг. Цялото движение на уреда имитира колоездене, което е може би логично, тъй като той е създаден от колоездача Джони Голдбърг през 1989 година.

С напредването на тренировката се увеличава и темпото, съответно и напрежението.

И отново, както при повечето тренировки във фитнес зали, всичко това се случва на фон на музика – динамична и приятна.

Тренировката може да продължи до 90 минути. Макар, че в самото начало доста изтощава, след тренировката ще усетите невероятен прилив на енергия. Ще се почувствате много по-енергични и това ще ви накара да посетите залата и следващия път.

Да изваем тялото със спининг

Една тренировка може да изгори добро количество калории. Спинингът всъщност не е просто каране на уред. Върху него се правят и различни упражнения с ръце.

Можем ли да изваем тялото си само със спининг?

Отговорът е не. Спинингът е чудесен избор за аеробна тренировка, но не бива да спирате до тук и да се доверявате само на него. Причината се крие в това, че спинингът натоварва основно няколко групи мускули, а за останалите не работи.

Ако останете само на такъв вид тренировка, рискувате да развиете бедрата си твърде много, а мускулите от горната част на тялото да не бъдат достатъчно тренирани, което няма да изглежда добре.

Освен това, спининг тренировката не е подходяща за практикуване всеки ден, защото има опасност това да ви причини сериозни травми в долната част на гърба и колената, тъй като краката се натоварват най-усилено. Този вид аеробика се тренира около 3 пъти в седмицата.

Ако все пак сте се спрели на това и ви харесва, трябва да го комбинирате с друг вид натоварване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest