ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Тайните на младостта

Тайните на младостта

Младост
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Младостта е прекрасна, безгрижна, не особено отговорна, единствена по рода си, но и много кратка. Или поне така ни се струва, след като преминем тези години. Всеки човек иска да я задържи още малко до себе си. За съжаление това е невъзможно – времето не може да се върне назад и ние можем само да се научим да възприемаме сегашното си „аз” по възможно най-естествения и нормален начин.

Времето може и да не успеем да върнем, но има начин да успеем да „забавим” видимия процес на стареенето. Дали са точно тайни - едва ли, но пък са неща, които всеки от нас прави и на които не обръща внимание или не предполага, че са вредни или за които вечно се оправдава, че няма време. Ето ги и тях:

1. Най-важното правило е без цигари – не една или две за дена, без никакви цигари. Те състаряват кожата ужасно бързо, освен това й продават един жълт вид, както и на зъбите и на пръстите на ръцете.

2. Кафето и чаят се пият чисти – можете да сложите мъничко мед, ако ги обичате подсладени, но оставете настрана сметаната и млякото.

3. Движете тялото си ежедневно – разходка или упражнения у дома, важното е да има движение. Колкото повече се раздвижвате, толкова по-добре за вас. Йога е чудесен избор, а разходката преди закуска, кафе и каквото и да е друго ще ви тонизира чудесно.

4. Хранете се умерено.

5. Течностите са жизненоважни за организма – пийте много вода.

Тайните на младостта

6. Взимайте вана всяка вечер след работа – това ще помогне на тялото ви да се отпусне и да релаксира.

7. Ставайте рано – денят ви трябва да започва рано и да свършва по нормално време. Не оставайте по малките часове. Това се отразява зле на организма и на кожата.

8. Избягвайте стреса и натоварването (психическо).

9. Общувайте с приятели, които ви зареждат и с които се чувствате добре. Не правете компромиси да се „задушавате” с хора, които не с ви приятни. Колегите си не можете да изберете (в повечето случаи), но поне се възползвайте от възможността да избирате приятелите си и личното си обкръжение.

10. Преди закуска задължително изяждайте по една ябълка и изпивайте чаша вода с парче лимон.

11. Усмихвайте се повече и се опитайте да наблягате на положителните страни на нещата, колкото и трудно да ви е понякога.

Тези предложения няма да ви върнат младостта, всъщност никой не може, но пък ще ви накарат наистина да се чувствате добре в кожата си, независимо от всички външни фактори.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest