ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Съвети при нанасянето на червило

Съвети при нанасянето на червило

Как се слага червило
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
Практичен аксесоар за вашия дом:
UV стерилизатор за четки за зъби + дозатор
49.00 лв.
Виж ››

Червилото е истинския завършек на грима на една дама. Ако е подбрано правилно, то може да бъде и страхотен акцент, без да са необходими други гримове по лицето ви. В зависимост от тена на вашата кожа, от дрехата, с която сте, трябва да изберете подходящите нюанси за вас.

Както при нанасянето на сенки или очна линия, така и при слагане на червилото има няколко по-важни момента. Така наречените тънкости при нанасянето на червило ще го направят по-дълготрайно, а вашите устни ще изглеждат по-секси и по-обемни.

Необходими са ви освен червилото, молив за устни, база и четка за нанасянето му.

Моливът за устни трябва да бъде близък до тона на червилото, в най-добрия случай да е съвсем малко по-тъмен от самото червило. Ако не успеете да намерите желания цвят, можете да се доверите на молив в неутрален цвят. Той може да се използва и ако нанасяте гланц на устните си, за да бъде по-дълготраен.

В магазините за козметика има бази за устни или т.нар бази за грим, които обаче са подходящи и за устните. Ако все пак не разполагате с подобно нещо, може да сложите върху устните си преди да започнете да ги оцветявате, малко от фон дьо тена си. Но наистина съвсем малко – не го напластявайте, защото рискувате след известно време червилото ви да стане на черти.

Четката ви е необходима, за да нанесете по възможно най-равномерния начин червилото по устните. Нанесете внимателно само един слой, след което, ако искате да си спестите неприятните петна от червило по зъбите, захапете салфетка. Премахнете я и нанесете още един пласт червило. Освен всичко останало, по този начин червилото ви ще бъде доста по-дълготрайно.

По желание отгоре върху нанесеното вече червило можете да добавите и гланц, но не прекалявайте. Сложете съвсем леко – за блясък.

Съвети при нанасяне на червило

Възможните грешки, които можете да направите са да не използвате подходящия цвят молив – ако наистина е толкова трудно да намерите по-тъмен от вашето червило, използвайте или сходен цвят или се доверете на неутрален. Не „грабете” с четката от червилото. С кръгови движения я намажете с червило и след това плавно я размажете по контурите на устните си. Моливът за устни се слага преди нанасянето на червилото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest