ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Гримиране на светла кожа

Гримиране на светла кожа

Гримиране на светла кожа
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Светлата кожа изглежда много деликатно и нежно и заради това и гримът трябва да бъде съобразен с това. По-семпли цветове ще стоят много по-добре. Не прекалявайте и избягвайте много тъмните тонове, защото това ще накара лицето ви да изглежда бледо.

Ако сложите много тъмни цветове на очите си, ще изглеждат вдлъбнати. Освен това на бледата светла кожа й подхожда повече романтичния вид, тоест цветове като розово, лилаво, светло зелено.

Ако все пак много държите да използвате тъмни цветове или се гримирате за вечерно събитие, можете да сложите съвсем лек черен оттенък на очите си, но задължително го комбинирайте с нещо свежо и по-светло и поставете грима така, че цветовете да се преливат.

На светлата кожа отива очна линия.

Що се отнася до устните, най-добре за ежедневен грим да изберете розов нюанс на червило или още по-добре гланц с блестящ ефект. За вечерен или просто по-тежък грим, можете да използвате червено червило – на по-голямата част от хората със светъл тен стои много секси.

Гримиране на светла кожа

От друга страна обаче, червеният цвят прави зъбите да изглеждат по-жълти отколкото всъщност са, така че опитайте и ако не ви хареса как точно изглеждайте, по-добре не рискувайте.

Фон дьо тенът трябва да е избран много внимателно и задължително да пасва на кожата. Напоследък се налага мнението, че тъмната кожа е по-секси, но не би стояло добре, ако сте с бели ръце и шия и с тъмен фон дьо тен на лицето.

Ружът може да бъде в розовата гама – нанесете го с леки движения по скулите – просто да добавите малко цвят на лицето си, а не да правите черти по него, които ще изглеждат неестествено.

Светлата кожа е изключително чувствителна и затова е важно да избирате продуктите, които ще използвате много внимателно. Гледайте марката, която купувате и задължително срока на годност на продукта.

Хората със светла кожа са много по-податливи на алергични реакции от останалите и всяка грешна стъпка или пренебрегване може да ви струва доста главоболия в последствие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest