ezine.bg»Статии»Красота»Грим»Гримиране на матова кожа

Гримиране на матова кожа

Гримиране на матова кожа
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
Препоръчано за теб:
5в1 Масажор за почистване и масажиране на лицето
20.00 лв.
Виж ››

Когато става дума за грим върху матова кожа може да се вземе под внимание и цветът на косата. Ако имате матова кожа и руса коса, много биха ви отивали сенки с цвят праскова, както и светлокафяви, златисти и зелени тонове. Това ще подчертае приятния загар на вашата кожа, без да бъде прекалено или вашето лице да изглежда неестествено.

Ако имате тъмна коса и матова кожа страхотно биха ви стояли златисти сенки за очи и червено червило – то ще подчертае и ще сложи акцента на грима върху устните ви.Цветовете на сенките трябва да са нежни и светли, за да не придобиете нежелан ефект.

На подобен тип кожа много хубаво стоят и цветове, които са по-неутрални – подчертавайте съвсем леко очите и устните си, за да изглеждате секси.

Матовата кожа също има нужда от специални грижи, макар че се смята че чувствителна е само бялата и като цяло светла кожа.

Тъмните кожи също са чувствителни, доста често са мазни, затова е важно какви продукти подбирате за вашата кожа.

Гримиране на матова кожа

Използвайте добър фон дьо тен с подходящ цвят и не забравяйте да разнасяте добре продукта особено в областта на шията, за да не се получават разделителни черти. Отгоре може да сложите пудра, след което да отстраните излишните количества от нея с нежни движения по лицето си като използвате четка.

Подчертавайте веждите си с молив в подходящия цвят, но внимавайте подчертаването да не се превърне в рисуване. Що се отнася до ружа, той също трябва да бъде със златист цвят- така подчертава тена ви и придава особен захар на кожата.

Но както сами знаете – нанасянето на руж не е съвсем лесна работа – нанасяйте с дебела четка съвсем леко и равномерно почти до средата на бузата, но едва забележимо. Също можете да използвате прасковен цвят за скулите – така ще придобиете по-романтичен вид.

Червилото е много важно за дамите с матова кожа. То е основна боя в гримирането, придава основния акцент – чудесен избор са тъмно червени червила, както и такива с кафяво-червен цвят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest