Ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Да спрем оплешивяването

Да спрем оплешивяването

DesislavaDesislava
Новак
17756
Да спрем оплешивяването

Използването на природни продукти, за предотвратите загубата на коса е по-евтино, а понякога и по-ефективно, отколкото скъпата козметика против косопад, особено след като той вече се е превърнал в проблем за вас.

Опитайте с корен от коприва: Копривата и особено корена от коприва е използван за лечение, което блокира производството на химикалите, които уголемяват простатата. Те са същите, които могат да причинят загуба на коса. Данните сочат, че корена от коприва не само може да предотврати плешивост, но всъщност може да се използва за да регенерира растежа на косата.

Използвайте витамини: Не само, че те са добри за вас, но може да не знаете, че те са добри и за вашата коса. Витамин А е анти-оксидант, който насърчава по здравословен начин производството на себум в кожата на главата. Витамин Е стимулира циркулацията. Доброто кръвообращението в скалпа е важно за космените фоликули, като ги прави по - продуктивни. Витамините В допринасят за производството на меланин, който придава на косата ви здрав вид и цвят, а също и стимулира кръвообращението.

Масаж на скалпа, за да се стимулира кръвообращението. Както вече бе отбелязано, добрата циркулация в скалпа поддържа активен косменият фоликул. Ежедневен масаж с ръка в продължение на няколко минути служи за стимулация на скалпа. Кръвообращението, може да бъде подобрено чрез масаж с помощта на няколко капки лавандула или етерично масло от бадем или сусам.

Възстановяване на влага чрез горещо лечение с масла. Можете да използвате всяко природно масло – например от шафран, рапица, маслини. Загрява се така, че да е топло, но не твърде горещо. Важното е да го масажирате в скалпа си, след което да останете така за около час и след това да изплакнете със шампоан.

Опитайте с търкане на скалпа със сок от чесън, сок от лук или сок от джинджифил - можете да използвате едно от трите, като не ги смесвате заедно. Оставете го на главата си за през нощта. Измийте го на сутринта.

Прилагане на топъл зелен чай, който съдържа антиоксиданти и може да предотврати загуба на коса и да помогне за растежа на косата. Оставете отварата на главата си за един час, като задушите с кърпа и след това изплакнете.

Медитирайте. По-голямата част от случаите на оплешивяване са в следствие на стрес. Медитацията може да помогне за намаляване и възстановяване на хормоналния баланс.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest