Ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Да си направим ароматизатор

Да си направим ароматизатор

Нина НордНина Норд
Джедай
2k327
Етерично масло за ароматизатор

Ако старият ви ароматизатор за освежаване на въздуха в дома е свършил, не се отчайвайте, ако нямате достатъчно средства, за да купите нов. Можете да си направите ароматизатор с подръчни средства.

Ако имате празно флаконче от ароматизатор, вместо да купувате нов пълнител, можете да налеете във флакончето вода и да добавите четири капки етерично масло по ваш избор – продава се в аптеките. Ефектът ще е поразителен, а при желание редовно можете да сменяте аромата на дома си.

С помощта на малко памучно тампонче също можете да освежите дома си. Вземете тампончето памук, сложете го в малка купичка или друг не много дълбок съд и го поръсете с няколко капки етерично масло по избор. Ако сложите съда с тампончето на топло място, ще се получи нещо като ароматична лампа.

Аромати за направата на ароматизатор

Памуче с етерично масло можете да сложите на мястото на малкия филтър в прахосмукачката и тогава въздухът при почистване ще бъде много по-свеж.

Гардеробът също е прекрасно място за напоеното с етерично масло тампонче. Трябва редовно да поръсвате памука с нови капки масло, ако искате да запазите аромата, тъй като те бързо се изпаряват.

Сами можете да направите ароматизиран гел за освежаване на въздуха в дома. Необходима ви е стъклена купа или чаша, която трябва да напълните с вода и да разтворите в нея желатин. След като се превърне в желе, добавете една чаена лъжичка глицерин, продава се в аптеката и предотвратява прекомерно бързото изсъхване. Добавете и етерично масло.

Ароматизатор в домашни условия

Така ще получите желе с превъзходен аромат. Можете да добавите боя по избор, за да бъде вашият ароматизатор и красив.

Можете да използвате и най-обикновени продукти и подправки. Достатъчно е да сложите две зърна кафе върху изстиващ след готвене котлон и цялата кухня ще ухае на тонизиращата напитка.

Малко канела също ще направи чудеса с въздуха в дома, както и настърганата портокалова кора – те също трябва да се сложат върху изстиващ котлон, за да разпръснат навсякъде свеж аромат. Хладилникът ви ще ухае прекрасно, ако върху две или три от рафтчетата сложите по едно лимоново резенче, поръсено със сода бикарбонат.

Така че, не се колебайте, а си направете разкошен домашен ароматизатор освежител за въздуха в дома!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest