ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»В какъв цвят да боядисам спалнята

В какъв цвят да боядисам спалнята

Бежова спалня
Поставка за телефон за кола с безжично зарядно
Препоръчано за теб:
Поставка за телефон за кола с безжично зарядно
38.00 лв.
Виж ››

Идеята на спалното помещение е там да си почиваме, да отморяваме от тежкия работен ден, да няма нищо, което допълнително да ни натоварва или притеснява. За да направите стаята си по-релаксираща, трябва внимателно да изберете цветовете на стените, за да се чувствате перфектно в спалнята си, да се събуждате с удоволствие.

Най-често използваните цветове са бяло, бледо жълто, бежово, лилаво, розово. Да разгледаме какво означават тези цветове, подходящи ли са за спалня:

Бледо жълт цвят – важно е жълтото да е наистина много светло, за да не изморява и напряга съзнанието. Този цвят създава чувство на спокойствие и топлина и е добър избор за спалня.

Бял цвят – много често срещан, белият цвят е добър избор за по-малки помещения, защото оптически разширява стаята. Създава чувство на чистота, но пък не носи нужния уют, което е изключително важно за спално помещение.

Лилав цвят – по същия начин, както при жълтото, лилавият цвят трябва да бъде много блед, ако го избирате за цвят на стени. Тук нещата са по-специфични, защото зависи много от това какъв нюанс сте избрали.

Съчетание на цветове за спалня

Бежов цвят – носи изключителен комфорт със себе си, освен това ако решите да го съчетаете с някакъв друг цвят, ще ви бъде лесно, тъй като той се съчетава с почти всички цветове.

Розов цвят – много подхожда на непоправимо романтични души и е добър избор за спалня, но когато го подбирате, погледнете мащабно – цветът трябва да ви развлича, а не да ви натоварва.

От така изброените цветове, всички са подходящи, най-добрият избор е бежовият цвят. Можете също да си направите комбинация от цветовете, да добавите някакви апликации в контрастен цвят или пък да облепите с тапети.

Съобразявайте се, когато избирате цветовете на стените, защото след това ще е необходимо те да се съчетаят с мебели, с пердета, с чаршафи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
519
426
319
213
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Катя
Катя
11.07.2013 21:50
Спалнята у дома е в лилаво и черно,като таванът е черен и стената към която гледаш в легнало положение-също.Мебелите са венге,а завивките и щорите лилави.Искам да споделя,че това създава невероятен уют и сутрин винаги си отпочинал.Странно,но факт!
8
3