ezine.bg»Статии»Звезди»Знаменитости»Кийра Найтли блестяща в ролята на Ана Каренина

Кийра Найтли блестяща в ролята на Ана Каренина

Кийра Найтли

На 4 септември на площад „Лестър“ в Лондон се състоя световната премиера на най-новия филм с участието на Кийра Найтли. Лентата пресъздава историята за най-известния любовен триъгълник в света по едноименния роман на Лев Толстой „Ана Каренина“.

27-годишната Найтли се превъплати в образа на Ана, а любимецът на жените Джъд Лоу влиза в ролята на съпруга ѝ Алексей. Изгряващата звезда Арън Тейлър-Джонсън изигра младият граф Вронски, любовника на Каренина. Режисьор на продукцията е Джо Райт, който вече няколко пъти е работил заедно с Найтли. По думите на Райт – двамата са много добър тандем и дори имат способността единят да довърши изречение, което другият е започнал.

Райт изобразява филма с театрални похвати, като прокарва идеята, че по това време руснаците са живеели, като че ли участвет в представление. Ето какво казва и самата Найтли за героинята си:

„Да я изиграя бе стряскащо, защото говорим за роля, която е експлоатирана много пъти. Самият проект е много рискован и мисля, че една част от зрителите ще го отхвърлят и ще поискат нещо комерсиално. Но други ще онемеят, защото в момента не се правят филми от този калибър”.

Актрисата признава още, че и отнело доста време да проучи детално героинята си, което е стреснало останалите главни актьори. Тя описва атмосферата в продукцията като „странна фантастична страна“, като разкрива, че тази екранизация е изключително стилна и не прилича на „нищо, което сте виждали досега“.

Филмовата адаптация на "Ана Каренина" излиза на голям екран в Западна Европа още тази седмица, но в България премиерата ѝ ще бъде на 1 февруари 2013 г.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest