ezine.bg»Статии»Красота»Домашни Процедури»Как да си направи сами масаж на лицето?

Как да си направи сами масаж на лицето?

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1505
Масаж на лицето
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Масажът на лицето е приятна и полезна процедура. При масаж се подобряват обменните процеси в тъканите, възстановява се кръвообращението, подобрява се цветът на лицето, кожата се стяга и изглежда по-млада.

Сами можете да си направите масаж на лицето. Първо почистете лицето от грима и от натрупаната през деня мръсотия с помощта на памуче и тоалетно мляко. Най-добре е да се прави масаж на лицето два часа преди лягане. Нанесете върху лицето мазен крем, за да може пръстите да се плъзгат лесно по кожата.

Легнете и се отпуснете. Масажът на лицето се прави по определени линии. Масажира се внимателно, без силен натиск и разтягане на кожата. С възглавничките на пръстите се масажира леко челото, като събирате пръстите на двете ръце в средата и започвате да ги движите към външния край с кръгообразни движения.

С външната страна на пръстите се галят бузите от мястото между веждите към слепоочията и от ъглите на устата към ушите. По същия начин – от средата към външната част се масажира и брадичката.

След като кожата се затопли, се преминава към по-активни движения. С показалеца и палеца щипете лекичко бузите и брадичката. След това отново галете лицето като в началото.

Грижа за кожата

С възглавничките на показалеца и средния пръст рисувайте по няколко осмици около вашите очи. Под долния клепач пръстите се движат от слепоочието към горната част на носа, а не обратно, а над линията на веждите се движат вече от мястото между веждите към слепоочието.

Много е полезно да използвате за масажа на лицето нефрит, особено ако е във вид на ролка. Този камък е съставен от съединения на вещества, които са много полезни за организма.

Масажът на лицето трае около петнадесет минути. Процедурата завършва с леки потупвания и поглаждания на лицето. След приключване на масажа с тоник се премахват излишъците от крем.

Този масаж трябва да се прави всеки ден, а след две седмици се прави почивка от една седмица и след това отново започва двуседмичен курс от масажи.

Имайте предвид, че масажът, независимо дали е на тялото или на лицето, е загряваща процедура. След масажа известно време трябва да останете на топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest