ezine.bg»Статии»Красота»Красива Усмивка»Можем ли да избелим зъбите по естествен начин

Можем ли да избелим зъбите по естествен начин

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1529
Избелване на зъби у дома
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Дори най-белите по природа зъби постепенно губят белотата си. Цветът на зъбите се променя заради пречистващите химикали във водата за пиене, заради образуването на зъбен камък и зъбна плака. Консумацията на кафе, черен чай, пушене също са причини за промяната в цвета на зъбите.

Стоматологичните кабинети предлагат различни варианти за избелване на зъбите, но някои от тях разрушават част от емайла. Но и в домашни условия можете да избелите зъбите си.

Веднъж седмично търкайте зъбите си с марля, поръсена с обикновена готварска сол и леко намокрена с вода. Така ще отстраните повърхностните замърсявания, които променят цвета на зъбите ви.

Интересен факт е, че вкусните ягоди действат избелващо на зъбите. Намачкайте една ягода и я добавете към пастата си за зъби, или пък просто натъркайте зъбите си с намачкана ягода и след това добре измийте зъбите с паста. Те ще станат значително по-бели.

Миене на зъбите

С този метод не трябва да се прекалява, тъй като ягодите съдържат плодови киселини. Направете домашна паста за зъби – смесете готварска сол, малко паста за зъби и сода за хляб.

Имайте предвид, че содата за хляб трябва да се използва рядко, защото може да нанесе вреда на емайла.

Един от радикалните методи за избелване на зъбите е бялата част на вътрешността на кората на лимона. След като натъркате с нея зъбите си, те ще станат по-бели. Но това може да увреди емайла, така че използвайте този метод само ако е наложително.

Активен въглен също избелва зъбите. Натрошете на прах едно хапче активен въглен, добавете малко вода, за да се получи каша, и натъркайте зъбите си. Не използвайте този начин на избелване повече от два пъти седмично.

За да запазите белия цвят на зъбите си, намалете консумацията на оцветяващи напитки, сред които са и прясно изцедените плодове сокове. Но ако не можете без тях, пийте ги през сламка.

Наблягайте на минералната вода, яжте ябълки, краставици, моркови и други плодове и зеленчуци, като по този начин стимулирате кръвоснабдяването на венците.

Избягвайте прекалено студените и горещите напитки, всеки път след хранене изплаквайте зъбите си, а ако може дори ги измивайте с паста и четка. Веднъж годишно посещавайте стоматолог без повод, за да отстрани, ако се налага, натрупания зъбен камък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest