ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Какъв цвят коса отива на пъстри очи

Какъв цвят коса отива на пъстри очи

Нина НордНина Норд
Джедай
2k372
Пъстри очи и начупена коса

Преди да изберете новия цвят на косата си, първо обмислете кой нюанс ще ви отива най-много. Това зависи от цвета на косата ви и от цвета на кожата на лицето ви.

Има много фактори, които влияят върху правилния избор. Сред тях е и естественият цвят на вашата коса. Боядисаната коса изглежда различна на дневна и на вечерна светлина.

Жените с жълтеникава или златиста кожа имат топъл тен, който е известен също така като прасковен. Розовият и порцеланвият тен е в категорията на студените тонове.

Получава се, че цветът на косата, който е перфектен за жена с пъстри очи и порцеланова кожа, може да не е подходящ за дами със златиста кожа, въпреки че и те са с пъстри очи.

Златистата и жълтеникава кожа на дамите с пъстри очи ще изглежда прекрасно с коса, която е с карамелов или бронзов нюанс. Тя трябва да е по-тъмна. Руса коса не е подходяща, тъй като ще изглеждате бледи.

Прическа на пластове

Тъмночервената коса, кестенявата, шоколадово кафявата и черната коса са най-подходящи за дамите със златиста кожа и пъстри очи.

Когато дамата посещава често солариум и кожата й е тъмна, пъстрите очи ще светят като звезди, ако косата е шоколадово кафява. Кафявата коса с тъмно златисти кичури ще изглеждат перфектно на тъмната кожа на лице с пъстри очи.

Светлата порцеланова или розова кожа е подходяща за всеки цвят коса. Тъмна коса, пъстри очи и светла кожа – това изглежда винаги перфектно. Червено, кафяво, медно, черно изглежда страхотно на светла кожа и пъстри очи.

Светлата коса също е много подходяща за светлокожи жени с пъстри очи. Топлите златисти тонове и тъмно рижавото, както и светлите медни нюанси са идеална комбинация с пъстрите очи, ако имате светла кожа.

С подходящи червила ще подчертаете още повече красотата на кожата, очите и новия цвят на косата си. За светла кожа са подходящи както тъмните, така и светлите тонове на червилото, а за по-тъмната кожа са подходящи умерени топли нюанси.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
57
47
32
25
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
йан
йан
30.07.2014 22:31
Пъстре очи.....напомнят за гора.
3
1
Бистра
Бистра
13.10.2013 18:26
Бледа кожа, изрусена коса и облечена в жълт тоялет или недай си боже бежово - бягай спасявай се, какво от това, че си имал пъстрли очи
1
1