ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Как да се отървем от въшки

Как да се отървем от въшки

Въшки
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
Виж ››

Почти всяка майка се е сблъсквала с въшките в ранните ученически години на своето детенце. Без да имат навика да се пазят, децата си общуват съвсем близо едно до друго и си причиняват невъобразима вреда или по скоро на родителите си.

Малките паразити могат да се предадат и с използването на чужди гребени, възглавници и всякакви принадлежности за коса.

Погрешно е мнението, че въшките ходят по мръсни глави, чиято хигиена е на ниско ниво – напротив, въшките виреят прекрасно на хора, които имат безупречни хигиенни навици.

Въшките се намират трудно – гнидите (яйцата на въшките) още по-трудно. Когато преглеждате детето си, не бързайте – вглеждайте се внимателно и най-добре разделяйте косата с гребен. Бъдете особено внимателни, когато оглеждате косата под бретона. Най-честите признаци са сърбеж по главата, зачервени петънца по врата.

Преглеждане против въшки и гниди

Има няколко начина за да ги премахнете от главата на детенцето си. Можете да се доверите на продукти от аптеката – различни шампоани, лосиони. Mожете също да приложите народна медицина, която е много ефикасна и ще ви помогне в борбата с тези гадинки.

Един от начините е разресване с гребен – след като косата е измита, но все още мокра, разресвате много внимателно с гребен и след всяко прекарване през косата го измивате. С този метод ще премахнете по-големите въшки (виждат се идеално на мокра коса), но не и гнидите, които са се хванали много здраво за косъма. Единственият минус на тази процедура е, че не е напълно ефикасна. Ще са ви необходими няколко седмици, за да се изчистите, а не е добре да изчаквате.

Затова можете да опитате нещо, от което почти няма хора, които да са недоволни. Това е вид маска за коса. Тук е много важно да спазвате точните пропорции, за да не изгорите главата на детето. Става дума за маската с газ, свинска мас/олио и оцет, които се слагат в пропорции съответно 3:2:1 (по 1 с.л.). Целта е да намажете корените на косата много добре с тази смес, след което да завиете главата с кърпа и да изчакате няколко часа.

Процедурата съвсем не е приятна, но при извънредни ситуации трябва да се взимат извънредни мерки. След като измиете главата на детето, направете горния метод – сресвате, за да установите какви са щетите. Имайте предвид, че косата няма да мирише много приятно след следващите 2–3 измивания, но пък ще я подхраните и ще стане много лъскава и с блясък. И без въшки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
56
414
33
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари (10)

Изпрати
Цвети
Цвети
23.04.2015 11:52
Не разбирам защо има разлика в пропорциите които тук са посочени(газ-3,мас-2,оцет-1) и други от различни источници в нета, които посочват по равни части от всеки компонент?Ако не сте сигурни в това, моля не ни подвеждайте!Все пак предполагам всички, или поне всички го правите за децата си!
4
1
Вики
Вики
13.04.2015 10:40
Аз се намазах с газ свинска мас и оцет и 2 дни по късно намерихме жива въшка в ластика си .Така че не винаги сместа действа
3
5
nazarka
nazarka
07.04.2015 10:25
nogu mi se cesi glavata lekarstvi iskam efteni
9
2
nazar
nazar
07.04.2015 10:23
mole vi dayte mi nayolko lekarstvo efteno no gu se cesa
1
7