ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Да увеличим простора в дома си

Да увеличим простора в дома си

DesislavaDesislava
Новак
177100
Малка къща
Стилен черен сушилник за съдове - 44 см
Практичен аксесоар за вашия дом:
Стилен черен сушилник за съдове - 44 см
53.00 лв.
Виж ››

Ако често си мислите, че голяма част от потенциала на вашия дом се пренебрегва, по-добре да предприемете действия. Можете да увеличите простора във вашия дом според вашите нужди и въображение, така че не се притеснявайте - имате много възможности. Ето 10 съвета за увеличаване на пространството в дома ви.

1. Постарайте се да освободите повече пространство върху пода си! Изхвърлете всички ненужни мебели и вещи, които държите навярно "за красота". Използването на съществуващата е от съществено значение, ако искате да имате повече пространство във вашия дом.

2. Определете центъра на всяка стая. Оставете отворено и свободно пространство в средата на стаята, като изградите останалата част от интериора около него. Централните фокусни точки е доказано, че "излъчват" простор. Освен това, можете да се движите свободно в него.

3. Подпокривното пространство е практично. Така че защо не го използвате? Можете да съхранявате голяма част от нещата си там.

4. Отървете се от ненужните неща. За старите вещи, които вече не използвате е дошло време да се разделите с тях. Те не трябва да бъдат там - не може да си позволите да запазите нещата, които само събират прах. Дарете ги или ги подарете. Опцията с тавана също важи.

Просторна кухня

5. Свържете жилищните пространства. Обединяването на стаи и тераси ще ви накара да се изненадате от резултата. Например, опитайте се да направите хола, кухня и трапезарията отворени един към друг. Това ще позволи на всяка стая да "заеме" пространство от другата и да изглежда по-голяма.

6. "Мулти" е правилният начин да създадете простор у дома. Многофункционалните и мултифункционалните мебели спестяват много пространство, разтягащите се маси и дивани са отличен пример. Можете също така да обмислите възможността за използване на масичка за кафе, легло с чекмеджета, и всички видове сгъваеми мебели, които лесно можете да приберете и да използвате за прибирането на багаж в тях.

7. Сложете повече неща по стените. Рафтове, скрити шкафове, подходящи модели шкафове и други удачни за жилището ви мебели ще позволят на стаята ви да блесне с простор.

8. Възползвайте се максимално от пространството за съхранение. Това означава, че можете да добавите допълнителни рафтове и интелигентни системи в килера и гардеробите, като поставените полезна за тази цел празни джобове.

9. Да не забравяме и за банята. Тя също е част от дома, нали? Рафтове, различни щандове и компактни арматурни етажерки могат да направят банята по-функционална и привлекателна.

10. Възползвайте се от неизползваемите зони чрез вградени модули. Използвайте всички кътчета и ниши за съхранение и спестете пространството, което обикновено заемат мебелите за съхранение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest