ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Народна медицина при висок холестерол

Народна медицина при висок холестерол

DesislavaDesislava
Новак
177103
Храни срещу висок холестерол

Високото ниво на холестерола е медицинско състояние, при което количеството на холестерола в кръвта превишава нормално или препоръчителното ниво. Холестеролът е сложно органично съединение, което се среща естествено в организма и се използва за производството на жлъчни киселини, витамин D, както и за броят на хормоните, необходими на организма, за да функционира нормално.

Когато се генерират прекомерни количества холестерол в тялото, те могат да депозират плака по вътрешната лигавица на артериите, което води до редица от коронарни сърдечни заболявания.

Няколко добри и лесни неща, които пациентите с висок холестерол могат да направят, са изброени по-долу. Тези препоръки са много добре познати диетични промени в начина на живот, които са изключително важни.

Зелен чай срещу висок холестерол

Зелен чай - Според клинични изследвания зеленият чай помага за повишаването на добрия холестерол и намаляване на общите нива холестерола. Пиенето на зелен чай редовно помага да се намали холестерола с около 40%. Той е полезен и за стабилизиране на кръвно налягане, разширяването на кръвоносните съдове, подобряване на притока на кръвообращението и увеличаване на липидната секреция. Зеленият чай е чудесна замяна на редовните кофеинови напитки и е силно препоръчително напитка за хора с висок холестерол.

Ябълки - В Университета на Калифорния, проучване показа, че хапването най-малко на две ябълки всеки ден намалява окисляването на холестерола, което ефективно забавя натрупването на плака в рамките на артериите. Голямо финландско проучване показа също, че флавоноидите в ябълките (и лука) могат значително да намалят риска от коронарна смъртност. Ябълките съдържат феноли, които намаляват лошия холестерол и повишават нивата на добрия.

Лук - Сокът от лук е мощно средство за намаляване на високото ниво на холестерола. Известно е, че той действа като естествен очистител на кръвта и отговаря за гладкото функциониране на кръвоносната система. Той третира и безсъние, което е доказано, че е косвена причина за повишаване на нивото на холестерола в кръвта. Той поддържа здраво сърцето и повишава нивото на добрия холестерол.

Кориандър за висок холестерол

Кориандър - Семената от кориандър са най-доброто средство за предотвратяване на вредното въздействие на високото ниво на холестерола. Той поддържа здраво сърцето и е чудесен диуретик. По този начин той помага за по-доброто функциониране на бъбреците. Пийте редовно смес от кориандър във вода и скоро ще се радвате на ефекта.

Чесънът - Само една скилидка чесън на ден е достатъчна за понижаване на холестерола в кръвта с 15%. Той също помага при предотвратяване на втвърдяването на артериите, поради високото ниво на холестерола. Той третира и стабилизира кръвното налягане.

Люти чушки - Лютите чушки са известни с разбиването на мазнини, които са резултат на холестеролната формация. Те помагат при снемането на излишния холестерол, преди той да имат шанс да се натрупа в артериите и осигурява правилното кръвообращение.

Всички гореспоменати естествени средства са безопасни и удобни, подходящи са дори за висок холестерол по време на бременност, тъй като те пречат на отделянето му в кръвта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest