ezine.bg»Статии»Здраве»Симптоми»Причини и лечение на честото уриниране

Причини и лечение на честото уриниране

Пикочен мехур
Електрическа пила за пети с ролки
Препоръчано за теб:
Електрическа пила за пети с ролки
20.00 лв.
Виж ››

Честото уриниране представлява почти постоянен силен повик за уриниране. За нормално се приема уринирането 5–7 пъти за денонощие. Не могат обаче тези стойности да се приемат за даденост или за нещо, към което задължително трябва да се придържаме. Има много фактори, които влияят на количеството на урината и на ходенето ни по малка нужда.

Зависи на първо място от това колко течности сме изпили през деня, а също и какви. Друг фактор е изпотяването – до каква степен и колко често сме се изпотявали през изминалото денонощие. Възможно е обаче честият повик за уриниране да се дължи и на няколко заболявания.

Най-често срещани причинители на честото уриниране са възпалителните процеси – те се появяват вследствие на настинка, изстиване на краката, след което може да се развие и цистит. Тези възпалителни процеси се наричат инфекции на уринарния тракт – те създават почти непрекъснат и силен позив за уриниране, което всъщност се оказва съвсем малко като количество и често е придружено с пареща болка.

Захарният диабет също може да бъде причина за честото урниране, както също и следните заболявания – простатит, синдрома на свръхактивния пикочен мехур, уринарна инконтиненция. Това са едни от най-често срещаните причини. По-рядко този симптом говори за друг вид заболявания, които са доста по-сериозни – рак на пикочния мехур, дисфункция на пикочен мехур, мозъчен инсулт.

Ако сте бременни, нещата стоят по съвсем различен начин и от 5 до 7 пъти е абсолютно нереално. Бременната жена посещава тоалетната много по-често (особено през последните месеци), но причините там са, че плода натиска силно пикочния й мехур.

За да успеете да премахнете това състояние на постоянно уриниране, трябва да се уточни със сигурност каква е причината, която е довела до там. Ако става дума за цистит, например, лекарят ще ви назначи антибиотици. Най-вероятно ще ви направят изследване на урината. За известен период от време ще трябва да намалите течностите и особено кафе и алкохол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
58
48
33
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Николова
Николова
24.03.2016 04:18
Как да се излекувам от честото уриниране през ноща при диабет тип 2, с хроничен пилонефрит с болка в областта на пикочния мехур.Пия антибиотик Ciproxin 2 пъти на ден по 250 мг =500 мг.Колко дни се пие до пълно излекуване?
12
0