ezine.bg»Статии»Красота»Лице и Тяло»Защо имам напукани пети

Защо имам напукани пети

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1530
Крижа за напукани пети
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
Виж ››

Всички искат да бъдат красиви от главата до петите. За съжаление, много от нас прекарват времето си да се вглеждат повече по лицата и телата си и да пренебрегват няколко много важни сантиметра. Когато стигнем до напуканите пети, нещата могат да загрубеят, ако ние не се грижим за тях.

Какво причинява напуканите пети?

Много сухата кожа на краката може да доведе до това кожата буквално да се разбие. Това обикновено се появява на малка област на петата, която прогресира, ако не се погрижите за нея бързо.

Поддържането на кожата на краката хидратирана, а не закоравяла може да ви предпази от болезнените пукнатини по петите. Краката ни носят тялото ни, така че натискът е фактор. Продължително стоене или ходене се отразява върху стъпалата на краката ни, както се натоварва много от допълнително тегло. Твърде многото тежест причинява на краката натиск, които кара кожата да се напука.

Обратният случай, когато пък краката ни остават мокри или влажни за дълги периоди от време, кожата става по-слаба и по-податливи на повреди и напукване. Ако краката ви се овлажняват често, особено при носенето на обувки и чорапи, трябва да ги изсушите напълно възможно най-скоро, след което да ги хидратирате, ако е възможно с подходящ крем.

Носенето на джапанки и ходенето бос може да бъде едно от любимите ви неща през лятното време, но за съжаление това може да увреди кожата на краката ви. Постоянното излагане на въздух изсушава деликатната кожата, създавайки пукнатини.

Лосиони за тяло

Опасностите на напуканите крака

Не само болезнени и грозни, пукнатините в краката ви могат да кървят. Това е знак, че пукнатината е дълбока и излиза извън рамките на горните слоеве на кожата. Това излага района на инфекция, тъй като дава на бактериите отворена врата за вашето тяло.

Хората, които са с диабет или имуносупресирани, трябва да бъдат бдителни в защита на краката си, защото те са по-податливи на инфекция и се лекуват по-бавно.

Грижете се добре за краката си и може да попречи на напуканите пети да станат факт. Дръжте краката си хидратирани. Всеки лосион за тяло ще работи достатъчно добре и за ежедневна грижа и хидратация на вашите крака. Ако те вече са напукани, или просто много сухи, маслиновото масло, масажирано в краката, ще направи чудеса и ще забележите голяма разлика още с първото нанасяне.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest