Ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Лекове срещу нощно напикаване

Лекове срещу нощно напикаване

Лекове срещу нощно напикаване

Нощното напикаване е често срещано при децата в ранната детска възраст. При някои дечица, обаче, то продължава и в по-късен етап – тогава, когато детето е по-голямо, вече разбира, може да каже, че му се ходи до тоалетна и да отиде само, но вместо това се изпишква в леглото.

Причините в този случай обикновено са психологически. Не е нещо необратимо, но при подобен проблем трябва да се разговаря с детето и да се вземат адекватни мерки, да се изяснят какви са притесненията на мъничето и как можете да му ги спестите.

Ако му се карате, сърдите, не бихте постигнали нищо, вероятно ще затвърдите проблема и ще накарате детето да се затвори в себе си още повече.

Когато напикаването на детето продължи след 2-3 годишна възраст, говорим за проблем. Този проблем може да е породен и от физическо заболяване, не само от психическо. Хубаво е да се потърси мнението на лекар, но можете да опитате и някои народни лечения.

Повечето лекари ви казват, че това ще премине през пубертета, но вашето детенце не може да чака до тогава и да се чувства некомфортно и различно.

1. Започнете да ограничавате течностите му след 20 часа например.

2. Преди сън дайте на детето лъжичка мед – благодарение на свойствата си, медът успокоява нервната система на детето и задържа влагата, съответно натовареността на бъбреците е намалена.

3. Можете да приготвяте чай на детето от билката клинавиче или по-известна като орлови нокти. Варите в половин литър вода няколко стръка за 15 минути. Трябва да се пие на гладно 3 пъти на ден, по 1 ракиена чаша.

4. Има различни хомеопатични средства, които облекчават и постепенно премахват проблема, но за тях, задължително трябва консултация с лекар.

5. Отвара от врабчово просо – по 1 с.л на половин литър вода, вари се 15 минути и се пие на гладно по 1 ракиена чаша, 3 пъти на ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest