ezine.bg»Статии»За Дома»Двор и Градина»Символика на различните видове цветя

Символика на различните видове цветя

Лалета

Подаряването на цвете или букет и жест, който оставя следа у нас. Те могат да бъдат подарявани с повод и без повод, могат да бъдат допълнение към подарък или само напомняне за любовта и дълбокото ни уважение към някого. За да умеем да подаряваме цветя, трябва да знаем какво символизират и кое е най-доброто цвете за нашия случай.

Карамфилите са цветя, които са подценявани и дори отнасят доста шеги, а всъщност са толкова нежни и пленителни – имат различни багри и окраски. Тези цветя символизират израз на желание и копнеж по някого, ако са в червена багра или са ароматни. Белите и пъстри карамфили показват почит и уважение към човека, на когото ги подарявате.

Кокичето е прекрасно цвете, което, макар и много мъничко, винаги прави много добро впечатление, когато го поднасяте. Бели и кипри, пролетните кокичета символизират чистите взаимоотношения.

Ако сте решили, че лалето е вашият избор, то тогава непременно трябва да знаете, че лалетата символизират обичта и дълбоките, чисти чувства към някого. Това не винаги означава любов към половинката, тези цветя са прекрасен повод за подарък на човек, който има юбилей и на когото вие държите много.

Оранжева роза

Орхидея е символ на загадъчността и гордостта, изключително обаятелно цвете, което ще покаже на този, на когото го подарявате, че вие изпитвате и възхищение към него.

Хризантемите, на пръв поглед непретенциозни и обикновени, са знак за надежда и хармония. Хризантеми са подходящи са за подарък на добър приятел.

Розата е добре познато цвете, но нейните нюанси имат различна символика. Червената е, разбира се, израз на дълбока любов и показване на много силни чувства. Ако искате да подарите жълта рози, не го правете на половинката си – по-добре я поднесете на колега и познат, когото уважавате. В любовта жълтата роза символизира ревност. Бялата багра на царицата на цветята е символ на нежност и привързаност.

Далията е цвете подходящо за хора с големи сърца – усмихнати, ведри, винаги готови да помогнат. А калиите символизират нежност и чистота в най-естествения им вид, макар че в западните части на Европа, това цвете е траурно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest