ezine.bg»Статии»Здраве»Здравни Съвети»Хранене според кръвната група

Хранене според кръвната група

DesislavaDesislava
Новак
177109
Хранене според кръвната група

Кръвна група е най-добрият начин да се определи каква трябва да бъде вашата диета? Кръвната група и правилното хранене за вашата кръвна група може да ви помогне да отслабнете. Следвайте диета, която е проектирана специално за вашата кръвна група и ще отслабнете, ще се чувствате по-здрави и ще имате по-нисък риска от много заболявания.

Пригответе се да бъдете заслепени от науката! Специалистите смятат, че нашата кръвна група определя как телата ни се справят с различни хранителни вещества. Теорията се основава на идеята, че всяка кръвна група има свой собствен уникален маркер антиген (вещество, което тялото разпознава като чужденец) и този маркер реагира зле с определени храни, което води до всички видове потенциални здравословни проблеми.

Освен това се смята, че нивата на киселинността в стомаха и храносмилателни ензими са свързани с вашата кръвна група. Следователно, като следвате диета, предназначени специално за вашата кръвна група, тялото ви смила и абсорбира храната по-ефективно, в резултат на което губят тегло или се чувствате здрави.

Тъй като кръвните видове са еволюирали в различни моменти в цялата история, ние трябва да спазваме диета, която се основава на видовете храни, които нашите предци обикновено са яли по времето, когато нашата кръвна група е открита за първи път.

Избор на диетични храни

Кръвна група 0

Това е най-често срещаната кръвна група във Великобритания. Експертите казват, че нашата храносмилателен тракт запазва паметта си от древните времена, и така тип 0 трябва да ядат типичните храни за един ловец. С други думи, кръвна група 0 трябва да следват диета с високо съдържание на протеини, ниско съдържание на въглехидрати, с много месо и риба, но не и млечни продукти, пшеница или зърна.

Ако това ви звучи познато, то е защото тази диета, се препоръчва за хора с кръвна група 0 и е просто изменение на много от типичните диети с високо съдържание на протеини, ниско съдържание на въглехидрати, които в момента са популярни. Храните можете да ядете свободно като включвате месо, риба и зехтин; храни, които можете да ядете в умерени количества включват яйца, ядки, семена, някои зеленчуци и плодове и храните които трябва да се избягват включват мляко и млечни продукти, боб, зърнени храни, хляб, тестени изделия и ориз.

Кръвна група А

Храносмилателната система очевидно много добре помни, че нашите предци са се заселили и са започнали да водят селскостопански начин на живот, като са включвали в менюто си много зърнени храни и зеленчуци, но малко месо. Следователно, кръвна група А трябва да следват вегетарианска диета, но да избягват и млечните продукти. Това означава, ядки, семена, боб, зърнени храни, тестени изделия, ориз, плодове и зеленчуци са в списъка "да ядат".

Кръвна група B

На диета

Само един от всеки 10 има кръвна група B - истински срам, как смятате, тази кръвна група има най-малко диетични ограничения! Тъй като нашите предци с кръвна група тип В са били в състояние да виреят с всички видове храни, благодарение на това, много малко храни трябва да се избягват и това е най-добрия начин да стигнем до здравословна и балансирана диета. Единствените храни, които трябва да се избягват, са преработени храни, въпреки че ядките и семената не се препоръчват и трябва да се консумират само в малки количества с богати на въглехидрати храни.

Кръвна група AB

Хората с тази рядка кръвна група трябва да ядат комбинация от храни, препоръчани за кръвни групи А и В. Донякъде объркващо, когато тип B ви позволява да ядете повечето храни, а тип А предлага вегетарианска диета! Оказва се, че най-добър баланс се получава, ако спазвате вегетарианска диета в голямата част от времето, понякога с някои видове месо, риба и млечни продукти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest