ezine.bg»Статии»Здраве»Лечение и Процедури»Рефлексотерапия в домашни условия

Рефлексотерапия в домашни условия

DesislavaDesislava
Новак
17799
Рефлексотерапия
Загряващи пластири при болки и травми
Препоръчано за теб:
Загряващи пластири при болки и травми
20.00 лв.
Виж ››

Рефлексологията, известна също като терапия с докосване, възниква в древен Китай, където натиска или масажната стимулация се прилагат върху краката, за лечение или намаляване на заболявания на някои органи.

Рефлексотерапията е древен метод, който се е превърнал в област на проучване за холистичното здраве. Налице е високо търсене на рефлексотерапията защото хората търсят все повече неинвазивни видове здравни грижи. Вярата зад холистичната медицина е съсредоточена върху способността на организма да се самоизлекува. С рефлексотерапията, нямате нужда от хапчета.

Това е система, която прилага натиск на различни, определени зони на тялото, като ухото, ръката и краката, без използването на каквито и да било други източници, като например инструменти, материали, лосиони, масла или кремове. Чрез масажирането на ключови рефлекторни точки на ръцете и краката, енергийните блокове се освобождават в човешкото тяло, имунната система се стимулира и токсините се откъсват, така че тялото може да ги елиминира по естествен път.

Можете да достигнете благополучие и изцеление в рамките на собственото си тяло с няколко прости техники на рефлексологията. Можете лесно да прилагате тези прости техники на ръцете си преди ставане сутрин и след като отидете в леглото за през нощта. Ако тава се превърне в навик, ще откриете, че вие се чувствате по-добре.

Много хора, които страдат от тревожност, след прилагането на натиск към конкретни зони на ръцете и краката могат да насърчат релаксация. Като практикувате тези техники, вие ще намерите здравословен начин енергията да напуска тялото ви и да се заменя с лечебна енергия.

Много хора се научават на техники от рефлексотерапията, като първо се лекуват от лицензиран рефлексолог. Чрез научаване на прости техники, можете да се насладите на спокойствие и изцеление всеки ден от седмицата.

Масаж на гръб

Прилагането на прости техники на пръстите ви, ръцете и китките може да насърчи здраве и изцеление във всяка област на тялото ви. Прилагането на натиск, но лек натиск и масажиране на пръстите на двете ръце, започвайки от краищата на пръстите си, носи здраве и благополучие до вашите уши, очи, мозък и космените фоликули от двете страни на тялото ви. Всяка рака представлява едната половина на тялото ви. Чрез масажиране на палците с лек натиск, може да повлияете на щитовидната жлеза, синусите и гръбначния стълб.

Рефлексотерапавтичните техники, прилагани на месестата част на палците ви, може да ви помогне за облекчаване на болката на възпалено гърло. Тези техники, когато се извършват на регулярна основа, ще спомогнат за насърчаване на изцеление на цялото тяло.

Комбинация от движения, притискане, триене и дърпане на пръстите и ръцете, може да повлияе на цялото тяло.

Натиска, който се прилага до центъра на китката (от предната страна) може да помогне за облекчаване на болки в гърба. Преместете налягането малко нагоре и може да облекчите гадене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest