ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Прически според носа

Прически според носа

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1512
Прическа
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
Практичен аксесоар за вашия дом:
Професионална UV- LED Лампа за Маникюр с таймер
49.99 лв.
Виж ››

С помощта на правилно подбраната прическа могат да се скрият недостатъците на лицето и да изглеждате доста по-привлекателно. И обратно – дори най-модерната прическа, която е подбрана, без да се взимат предвид индивидуалните особености на лицето, може да развали визията ви.

Отклонения като прекалено дълъг или прекалено малък нос, къса или дълга шия, едри или дребни черти на лицето, големи уши могат да се коригират с помощта на правилно подбрана прическа.

Раздалечените очи се коригират оптически, като се вдигне косата и се пусне предната й част над челото, така че да се оформи нещо като бретон по диагонал. При прекалено приближени едно до друго очи направете конска опашка или висок кок, пуснете два кичура покрай бузите.

Кок

По същия начин може да се коригира визуално и формата на носа, като се избере най-подходящата за целта прическа. Лицето с дълъг нос ще изглежда доста по-добре, ако косата е оформена в пищна прическа, като краищата на косата са насочени към лицето. Препоръчва се дълъг пухкав бретон.

Тилът се балансира със създаване на известна доза пищност. Не се препоръчват прически с вдигната коса или с коса, която е гладко сресана назад. При дълъг нос не се препоръчват правия път, падащите отстрани покрай лицето кичури, откритото чело, както и всяка прическа, която рязко откроява профила.

Ако носът ви е прекалено малък и това ви дразни, направете прическа със ситни къдрици. За дами с малки носове не се препоръчват прически с бретон.

Прически

Чипият нос се коригира с пищна прическа, като краищата на косата трябва да са подвити нагоре, ако тя е къса. Дългата коса може да пада на едри вълни покрай лицето. Чипият нос предполага прически, които са с дължина не по-къса от долната час на ухото. Не се препоръчват прически с прави линии и дължина на косата, при която ушите не се виждат.

Ако носът е широк и плосък, косата трябва да се вдигне високо над челото.

При прекалено месест нос се препоръчва диагонален бретон, който закрива част от челото, но открива лицето. Подходящи за този тип нос са прическите, които са с по-мащабни размери. Не се препоръчват кичури, които се открояват прекалено силно спрямо основния фон на косата.

При орлов нос не се препоръчва косата да е изтеглена назад, защото това ще очертае профила. Подходяща е конусообразна прическа, както и всички видове пищни прически, за да се отклони вниманието от носа. Не се препоръчват къси прически, както и прически със ситни къдрици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest