ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Съвети при избора на климатик

Съвети при избора на климатик

Избор на климатик
Органайзер за препарати с дръжка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Органайзер за препарати с дръжка
11.00 лв.
Виж ››

Избирайки климатик, повечето пъти влагаме сериозна сума пари, затова е добре да сме наясно какво си купуваме, кое е важно и за какво трябва да попитаме. Не винаги високата цена отговаря на високо качество, затова, да разчитаме само на това колко струва климатикът, не е идеалното решение.

Трябва да обърнете внимание каква е мощността на климатика – когато си купувате климатик, интересувайте се до каква външна температура може да работи нормално. Каква е ролята на климатика – той „взима” външна топлина, след което я пренася вътре. С други думи – ако навън времето е студено, топлината е по-малко, а необходимостта от нея е много по-голяма.

Трябва да се информирате и за ефективността на климатика – това е фактор, който не бива да бъде пренебрегван. Колкото по-добра и висока е ефективността, толкова по-малък е разходът на електроенергия и съответно по-малка ще бъде сметката за ток в края на месеца.

Добре е, когато си купувате климатик, да обърнете внимание и на това коя е фирмата, от която го купувате кой ще го монтира в дома ви и най-важното – кой ще носи отговорност за изпълнението на гаранционната карта.

Преди да закупите каквото и да било, проучете внимателно въпроса, потърсете достатъчно информация и никога не залагате само на цената. Основното разделение според това каква е цената на климатика, може да бъде следното – климатици от нисък, от среден и висок клас.

Основната функция на климатика е да охлажда помещението, но повечето от климатиците могат и да затоплят стаите. Когато избирате, помислете и къде ще го поставите – не бива да бъде директно срещу вас, от значения са също и разстоянията между тавана и стените.

Затова, когато избирате дали климатикът ви ще бъде касетъчен, подово-таванен, мобилен или сплит, разберете кой от тези варианти е най-подходящ за вас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest