ezine.bg»Статии»Спорт и Диети»Тренировки»Лесни упражнения за стягане

Лесни упражнения за стягане

AdminAdmin
Дарт Вейдър
1k1502
Коремни преси
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
Качество без компромис:
Еластични фитнес ленти с дръжки и педали + ръководство
29.00 лв.
Виж ››

Ако сте уморени да гледате любимият си чифт тесни дънки които събират прах в гардероба ви, тогава вие със сигурност ще трябва да прочетете тази страница.

Ако се чудите как да се отървете от досадния целулит, увисналото дупе и отпуснатите бедра. Ако нямате много време или не искате да похарчите много пари за оборудване на фитнес зала, тогава вижте тези прости упражнения, които ще ви гарантират, че ще се стегнете.

Упражнение 1

Клякане: започнете първо с правилната поза. Разтворете краката си на ширината на раменете. Приклекнете до образуването на прав ъгъл (ъгъл от 90 градуса) от седалището и краката. Опитайте се да изнесете цялата тежест на петите си, докато прикляквате. След това стъпете стабилно на цял крак и се изправете. Направете три серии по 25 клякания. Можете да правите упражнението с гирички, като при клякане събирате ръцете до тялото, а при изправяне ги разтваряте.

Упражнение 2

Легнете на пода по корем. Съберете плътно и изправете двата си крака. Разперете ръцете си перпендикулярно на тялото. Поемете въздух и едновременно повдигнете краката и главата си (старайте се краката ви да останат максимално събрани). След като сте се изпънали възможно най-много, съберете ръцете си над главата. Повторете упражнението 15 пъти, след което направете пауза от две минути и направете още една серия.

Упражнение 3

Упражнения за отслабване

Застанете в изправено положение. След което направете крачка напред с левия крак, а десният изнесете назад. Приклекнете докато коляното на десният крак, почти допре земята. Изправете се с подскок разменете двата крака и повторете същото, като този път направете крачка с десния крак, а левия изнесете назад. Направете три серии по 15 повторения.

Упражнение 4

Застанете в изправено положение с ръце отпуснати свободно до тялото. Стъпете на единия си крак, а другия изпънете назад, като тялото ви трябва да застане в положение успоредно на земята. Заедно с това изпънете противоположната ръка на упорния крак (трябва да се получи нещо като везна). Задръжте в това положение за около секунда и сменете краката. Повторете упражнението 25 пъти.

Упражнение 5

Застанете в поза за лицеви опори. Сгънете единият си крак в коляно, като с приплъзване го преместете до нивото на корема. Започнете бързо да сменяте краката (все едно изкачвате стълби в полулегнало положение). Направете 50 повторения на упражнението.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest