Ezine.bg»Статии»Красота»Коса»Есен в косата – или за кичурите в топли цветове

Есен в косата – или за кичурите в топли цветове

Есен в косата или за кичурите в топли цветове
Магнитни стелки за акупресура
Препоръчано за теб:
Магнитни стелки за акупресура
13.00 лв.
Виж ››

Кичурите винаги са били на мода – руси, тъмни, контрастни, близки до основния цвят на косата, широки, тънки, започващи от скалпа или по надолу. Кои са на мода сега и защо е добре да подберем кичури, които са близки до основния цвят на косата си?

Дължината на косата е безспорно най-коментираната тема, щом стане въпрос за прически, но не по-малко важни са и цветовете. Дори с идеалната дължина и перфектната за вас прическа, ако ви липсва най-подходящия цвят – косата ви няма да изглежда достатъчно добре.

Защо да изберете кичури през есента? Те правят изключително разчупена прическата, а и вас самите. Раздвижват косата и й носят дълбочина. Напоследък големият контраст между основен цвят и кичури не е за предпочитане.

Фризьорите все по-често препоръчват да използвате по-близки до вашия цвят кичури, което освен всичко ще покаже индивидуалност. А и освен това ще стоят доста естествено и няма да се набиват на очи.

Миене на коса

Ако сте с много тъмно кестенява или пък с черна коса, можете да се спрете на шоколадовите или карамелени нюанси – ще изглеждате много по-свежо, а и това значително ще ви подмлади и ще ви придаде романтична нотка.

Ако имате кестенява коса можете спокойно да заложите на есенни кичури в златистия или меден нюанс – добре е кичурите да си личат, но не е необходимо да изпъкват прекалено.

В случай че сте блондинка, добавете светлоруси кичури, които достатъчно ще раздвижат косата ви. Същото се отнася и до червения цвят на косата – направете си кичури, които са в същата цветова гама, но в различен нюанс – по-тъмен или по-светъл.

Каквито и цветове да сте избрали, добре е да си направите и т.нар. гланциране на кичурите, което допълнително ще даде блясък на косата ви и ще подчертае вашата индивидуалност.

Кичури

Най-хубавото при такова боядисване на косата е, че не е необходимо да посещавате фризьора си всеки месец, тъй като дори да израснат кичурите, цветовете са близки до вашия основен и разликата няма да бъде фрапираща, както ако имате тъмна коса с руси кичури.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest