ezine.bg»Статии»За Дома»Съвети за дома»Как да изберем най-подходящия матрак

Как да изберем най-подходящия матрак

Удобен матрак

Успяваме ли да си починем достатъчно добре, събуждаме ли се схванати от болка във врата, чувстваме ли се достатъчно удобно в собствената си спалня – всичко това зависи от матрака, който сме си купили.

Има няколко неща, които са от изключителна важност за всеки матрак и които често пъти забравяме в името на това да спестим пари, но е по-добре да спестим от нещо друго – не и то здравия и качествен сън. Все пак в сън прекарваме една трета от целия си живот и трябва да се чувстваме удобно - толкова удобно, че дори да не ни се става сутрин.

Матраци

1. Определете някакъв бюджет, след като вече сте проучили пазара – не се хвърляйте на най-евтиния вариант. В крайна сметка това е дългосрочна инвестиция. Изберете нещо със средна цена, което да е добро качество. Спестявайки от матрак, пестите от вашето здраве.

2. Друга важна точка при избора на матрак е размерът – купете достатъчно голям и широк матрак, на който няма да се свивате, особено ако сте двама.

3. Търсете матрака създаден за вас – не бива да бъде прекалено мек или твърд. Най-добрият вариант е да поддържа вашите естествени форми, без да потъва в момента, в който легнете. Когато се въртите нощем, това да не се усети от човека до вас.

4. Попитайте каква е гаранцията на матрака и не забравяйте, че правите сериозна инвестиция точно, за да си осигурите дълготраен комфорт.

Видове матраци

5. Добре е, особено ако сте алергични или страдате от астма, да си изберете матрак, който да е изработен от материал подходящ за вас.

6. Интересувайте се от какво е направен – има три вида:

- Мемори пяна – произведени са от екологични материали, за момента най-добрите на пазара.

- Латексови матраци – удобни, заемат позицията на тялото, добра инвестиция и значително по-евтина от тези с мемори пяна.

- Матраци с пружини – с течение на времето, матраците с пружини хлътват. Във времето на латексовите матраци и на тези от мемори пяна, не се препоръчват тези с пружини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest