ezine.bg»Статии»Здраве»Народна Медицина»Билки срещу менструални проблеми

Билки срещу менструални проблеми

Болезнена менструация
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
Качество без компромис:
Кутия за хапчета с отделения с нож за разрязване
8.00 лв.
Виж ››

Спазмите по време на менструалния цикъл са нещо нормално и естествено, но при голяма част от жените те са постоянни и прекалено силни. Необходимо е да се вземат съответните мерки. Освен медикаментите, които се продават, съществува и по-добър начин на лечение – с билки.

Както знаем, те лекуват почти всяка болежка, в това число и менструалните проблеми. И тук не говорим само за облекчаване на болката, билките могат да направят много повече – могат да намалят силното кръвотечение, да регулират нередовния цикъл и да помогнат на всяка жена да възстанови хормоналния си баланс.

Една от най-ефикасните билки при подобни женски неразположения е бял равнец. Препоръчва се на млади и по-зрели жени, има изключително благотворно действие. Може да помогне при изключително много от проблемите на женската полова система - успокоява болките, има кръвосъсирващо и прочистващо действие.

Не е препоръчително да се приема от бременни жени и млади майки, които кърмят децата си. Белият равнец може да помогне при силно течение, да регулира менструалния ви цикъл, да ви избави от бялото течение, от вагинит и други подобни инфекции. Могат да се правят промивки, както и да се пие чай от билката.

Чай от лайка

Друга билка, която има добро действие при проблеми с менструацията, е котешката стъпка. Тази билка успешно помага за много различни неразположения, но е най-ефикасна при липса на цикъл или нередовен такъв. Обикновено се приема под формата на чай, като се спазва определена схема за конкретния случай.

При силни болки по време на менструация, може да пиете чай от различни билки – успокояващо на яйчниците действат лайка и червената хвойна. А босилек ще ви помогне да регулирате цикъла си.

Ако имате проблем с менструацията - идва твърде често или пък пропуска месеци, преди да предприемете каквито и да било мерки, консултирайте се с лекар, за да сте убедени каква е причината за тези смущения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest